Igénytelen vagy és boldogtalan? Magadra vess!

Ha egy étteremnek koszos a mosdója, te sem ennél ott, ugye? Pedig nem a WC-ben készül az étel. A konyha még simán lehetne tiszta! De te azért inkább nem kockáztatsz. És arra gondoltál már, hogy a nyomorult párkapcsolatod, a rendetlen szobád és a föld alá átkozott munkahelyed között van kapcsolat? Hát, éppen itt az ideje.

Emberek vagyunk. Így jobb, ha elfogadjuk, hogy bizonyos ösztönök hatással lesznek a viselkedésünkre. Ezért tudomásul kell vennünk, hogy mindig minden döntésünk során jelen lesz bizonyos szintű előítélet. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen az egyik legfontosabb szükségletünk a biztonság. Ugye? És bizony ezt szolgálja az előítélet.

Persze ne rasszizmusra gondolj, vagy nemi diszkriminációra. Csak arra az általános emberi tapasztalatra, mire te is biztos sokszor hagyatokozol:

Az élet egyik területén tanusított hozzáállásodból, nagyon is lehet következtetni arra, hogy más területen mire lehet tőled számítani.

Forrás: iStockphoto/oneinchpunch

 Szóval ne háborodj fel, mikor a szőke herceg faképnél hagy, mert rájön, hogy 30 évesen még anyuci szoknyáján ülsz, és a családi fészekben töltöd mindennapjaid. És akkor se játszd a háborgó tengert, amikor az állásinterjún a főnököd azt mondja, hogy: "Sajnálom, nem felelt meg a munkára." . Pedig csak látta, ahogy a facebook posztjaidban felváltva iszod a vodkát és az Unicumot.

És valószínűleg jól teszi a herceg is, és a főnök is, hogy így dönt. Hiszen, ha az nem zavar téged, hogy a szüleiden élősködsz, valószínűleg párkapcsolatodon belül is önállótlan gyerekként fogsz viselkedni - aki csak várja a sült galambot.

És az is nagyon ritka, hogy egy olyan ember felelősségteljes és megfontolt döntéseket hozzon a munkája során, aki nemhogy a mértéket, de a méltóságot se ismeri, ha piálásról van szó.

Forrás: iStockphoto/Hasselblad H3D/Nesharm

És arra gondoltál már, hogy nem a pasik a felületes bunkók, ha a csinos csajokat részesítik előnyben. Hiszen ha igénytelen vagy és nem vagy hajlandó magadba időt fektetni, hogy várhatod el, hogy a párod elhiggye, hogy majd a kapcsolatotokban odateszed magad?

Jöhetsz itt az olcsó marketing szöveggel, hogy te vagy a rohadt külsejű, azonban szép belsővel megáldott alma, de ilyen valójában nincs. Vagy legalábbis olyan ritka, hogy nem érdemes vele komolyan kalkulálni.

Úgyhogy inkább szedd össze magad!

Figyelj oda a megítélésedre és könyveld el, hogy elég egyetlen területen komolytalannak lenni, és úszott minden. Pakolj össze, ha vendéget vársz, legyél igényes a külsődre, ha emberekkel találkozol, nézd át kétszer a munkát, amit kiadsz a kezedből - mert van az úgy, hogy egyetlen negatív jelzőt kilenc pozitív sem tesz jóvá.

Különben is, ha tisztában vagy vele, hogy a világ ennyire előítéletes, miért panaszkodsz? Miért nem használod ki a meglévő tudásod?

Legyél az, aki minden egyes döntését okkal hozza meg, aki minden mögé elhelyez egy célt.

Hiszen boldog akarsz lenni, nem?

Filep Dávid

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek