Vegas bébi, Vegas!

Vegasról mindenkinek van véleménye. Vagy szeretné látni, vagy soha a közelébe sem akar menni. Ezt mindenki döntse el maga. Én azon szerencsések avagy szerencsétlenek közé tartozom, akinek már harmadjára akad dolga a városban. És gyorsan szeretném is leszögezni, hogy puszta szórakozásból soha, de soha nem utaztam volna a világ legnagyobb játszóterére!

Las Vegas, a sivatagra épült kaszinóváros. A város, ami pont annyira valószínűtlen, mint maga az élet. Hiszen ez egy világváros a sivatagban.

Las Vegas, Nevada állam legnagyobb városa, amit 1905-ben alapítottak, de csak 1911-ben jegyeztek be. A város vezetősége kezdettől fogva támogatta a felnőttek szórakoztatását megcélzó vállalkozásokat, és nem sokkal később ráaggatták a „Sin City" azaz „Bűnös Város" jelzőt. És, hát legyünk őszinték ez egyáltalán nem áll távol a valóságtól.

Vegas az illúziók városa.

Egy város, ami ideig-óráig képes elfelejtetni, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, és hova tartunk.

 

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Alexander Hafemann

Elég ambivalens dolog ez, a mai öntudatos, céltudatos, egészségtudatos és ki tudja még milyen tudatos világunkban. Pedig pont, hogy ebben rejlik a varázsa.

Az átlag utazó négy, vagy annál kevesebb napot tölt el, az egyszerre édes és keserű, minden valóságot nélkülöző, de nagyon is valóságos pénzt elnyelő paradicsomban.

Annyira eltér a megszokottól, hogy a legracionálisabb embert is képes magával ragadni. Ezt kiegészíti a helyiek végtelen kedvessége. Ők azok, akik tényleg, de tényleg mindent megtesznek azért, hogy a tenyerükön hordozzák a megtévedt utazókat.

Kicsit olyan, mintha mindenki be lenne állva, mintha valamilyen rózsaszín szeretetköd ölelné a várost. A taxisofőrtől a biztonsági őrig mindenki mosolyog, mindenki közlékeny, mindenkinek van egy kedves szava, és egy jó tippje, amit feltétlenül meg kell nézni, ki kell próbálni.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/wsfurlan

Az összképhez szervesen hozzátartozik, hogy a kaszinózásról elhíresült város, messze nem csak a kaszinózásról szól, sokkal inkább a fék nélküli pénzköltésről! 

Vegas a divatvilág fellegvára (is). Nem annyira köztudott, de az olyan nagy divatházak, mint a Gucci, Prada, Chanel, Valentino, Armani - ,hogy csak egy párat említsek - mind itt bonyolítják a legjelentősebb forgalmukat. Szép dolog, hogy jelen vannak a New York-i Fifth Avenue-n vagy Milánóban egy-egy üzlettel, de Vegasban minden nagyobb hotelben képviseltetik magukat. Nem nehéz kitalálni, hogy az igazi bevételi forrásukat a fények városa jelenti.  

A város méltán híres a szórakoztató iparáról, hiszen Vegasban vannak a világ legszínvonalasabb előadásai. A helyiek csak úgy emlegetik a jelenséget, hogy:

Ha valami nincs Vegasban, akkor az nem is létezik.

És, akkor ott vannak a hotelek. A nagybetűs HOTELEK!

A Vegas-i komplexumokat azzal az alapkoncepcióval álmodták meg, hogy aki egyszer oda betette a lábát, egy pillanatra se akarja kitenni. Vagyis minden feltétel adott, hogy a hotelben ragadjunk. Megszállhatunk a hanyatló Római Birodalomban. Vagy épp gondolázhatunk Velencében is - kicsit klórszagú, és végtelenül giccses, de garantáltan felejthetetlen!

Forrás: Getty Images/littleny

Sétálhatunk a Brooklyn Bridge-en, megcsodálhatjuk a várost az Eiffel-torony nem kifejezetten szédítő magasságából, felülhetünk a London Eye-ra, videózhatunk kitörni készülő vulkánt, és természetesen házasodhatunk is.

Pont, mint a filmeken. Kedvünkre vásárolhatunk, ebédelhetünk, vacsorázhatunk, edzhetünk, napozhatunk, és persze játszhatunk a nyerőgépeken, gyakorlatilag bármelyik lépcsőfordulóban.

Baranyai Kata

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek