Te miért nem mersz néha önmagaddal törődni?!

Egyre gyakrabban szegezik nekem a kérdést, hogy mitől vagyok "kicserélődve?" Mi az, ami olyan pozitívan fura rajtam? Ilyenkor vagy elintézem annyival, hogy "ó biztos a vonzerőm, mert az uralkodó bolygóm a Vénusz a Skorpió jegyébe lépett" - vagy belekezdek a hosszabb válaszba.

Pozitív gondolkodás

Az életem korábban másról sem szólt, mint a folyamatos küzdelemről a bennem kavargó viharokkal. És csak akkor pihentem úgy igazán, ha már muszáj volt - mert beteg lettem.

Azóta már tudom, hogy mentális tréning és az energetizáló test átmozgatás az, amik nélkül egyszerűen butaság elkezdeni a napot. Korábban fél órákat bámultam ki reggelente az ablakon, vagy meredtem céltalanul magam elé és közben szürcsöltem a kávémat. Majd felöltöztem, felültem a villamosra és nekiálltam az irodában olyan dolgokat csinálni, amikhez őszintén szólva, rohadtul se kedvem, se indíttatásomnem volt. 

Forrás: Getty Images/iStockphoto/ArthurHidden

Ezért azt mondom, ha hasonlóan érzel, merj változtatni és mindent hátrahagyva egy új és boldogabb élet kapuját kinyitni. A kulcs hozzá, ott van az elmédben. Keresd a függöny mögött, a szófa alatt vagy akár a zoknkis fiókodban. Szánj rá időt, mert nem megy az olyan egyszerűen. Megtalálod!  

Tipp: Kezdj úgy, minden reggelt, mintha az az utolsó lenne - de nem világvége értelemben!

Szóval, nézz a tükörbe és beszélj magadhoz. Simogasd meg magad, ott, ahol fáj. Ha a szíved fáj, azt is. Tudod, az is komoly sérülés, ha a szívedet törik össze - csak azt a lábszárcsont-töréssel ellentétben nem gyógyítják TB-re. Csak te gyógyíthatod meg. Bíztasd magad, hogy ezen a napon, minden úgy fog alakulni, ahogyan azt Te szeretnéd. Aztán tíz percben mozgasd át a tested, nyújtsd át az izmaid. Az endorfin, ami ilyenkor termelődik, rásegít az elhatározást véghezvinni.

Megfelelési kényszer kizárva

Megtanultam, hogy senkinek nem KELL megfelelnem. Nincs az a munka, nincs az az önző barátnő, társ vagy családtag, aki elvárhatja, hogy majd' beleszakadj abba, hogy ő elégedett legyen veled.És Te se várd el senkitől. Tanulj meg tisztán, elvárások nélkül szeretni és elfogadni embereket és élethelyzeteket, úgy ahogy azok vannak. Így megszabadulhatsz a külső és belső nyomástól, ami azért rettentő felszabaditó.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Siphotography

Tipp: Ne ígérj meg senkinek, semmit!

Vagy, ha mégis, legyél következetes és tartsd is ahhoz magad. Az első pár alkalomkor, nem csak neked lesz fura, hanem a partnerednek is. De biztosítsd őt is arról, hogy ez nem ellene irányul - csak egyszerűen tanultál a hibáidból és már nem engedheted meg magadnak az ígérgetés nyomását. Hiszen neked is piszok nehéz, ha nem tartod magad az ígéretedhez és a másikat is hiú ábrándokba ringatod és csalódik.

Az egyedüllét, nem magány

Ahhoz, hogy jóban legyél azzal a nővel, akit minden reggel a tükörben látsz, sokat kell dolgoznod. Nem baj, hogy ha egyedül élsz, ha barátaid sincsenek nagyon - vagy csak haloványan derengenek a távoli múltban az arcaik -, és csak egy fekete macskád van, de annak sincs neve. Tényeg nem baj. Nem vagy egyedül! Ott vagy Te magad! Legyél az a nő, aki el mer menni egyedül egy bárba, végigdumálni az estét a pincér fiúval vagy lánnyal, vagy a pult melletti tujával. Ha képes vagy erre, nyert ügyed van!

Tipp: Persze ez nem azt jelenti, hogy légy enervált!

Nem is azt, hogy a repülőgépen belőve csacsorássz magaddal. De, ha jól esik mondjuk miért ne tennéd!? De inkább használd fel a magaddal töltött időt jólesően.

Sétálj a szabadban. Áll ki egy szikla tetejére és kiabálj. Feküdj el görcsmentesen a kanapédon és lazítsd el az izmaidat. A fejed búbjától a kisujjadig. Tegyél be relaxációs muzsikát és gondolkodj a nagy semmin. A nagy kék égen vagy a kedvenc helyeden a természetben.

Költs magadra

Őszintén, mikor költöttél, olyan jólesően, lelkiismeret furdalás nélkül magadra? Baszki, most jól elgondolkodtál, mi?! Tudom, tudom! Persze nagyon fontos, hogy a számláid legyenek befizetve, hisz' akkor érzed jól magad. Igazad is van. De rakj félre, olyan haszontalan dolgokból, amikre tényleg tök fölöslegesen költesz sokat.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Golubovy

Tipp: Egy szép fehérnemű, egy vicces feliratú "alvós bugyi" máris jobb közérzetet biztosít!

Növeli a viselője önbizalmát.

Egy nagyon okos nőtől olvastam egyszer - a kelemenannától -, hogy: kábé csak a balfaszok hívják bugyinak, az alsóneműt. A királyok és királynők, az intelligens felsőbbrendű lények, soha sem tudnák, így nevezni.

Szóval vegyél egy éjszakai, horkolós, természetes anyagokból készült fehérneműt - és maszturbálj. Én ma például megvettem egy mocsok jó kozmetikumot és rettentő jól érzem magam tőle, ezt meg is osztom veletek egy következő cikkemben, csak még tesztelek párat.

Csók, Petra!

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek