A női egó Bermuda-háromszöge

Mi nők, imádjuk a drámát. A filmeket, a csokit, a ruhákat, cipőket, parfümöket, kenceficéket. Na de mi az, amit még ennél is jobban szeretünk? A rivalizálást.

Most, hogy ezt leírtam, látom magam előtt a felhúzott szemöldöködet, ahogy próbálod magadnak is bemesélni ennek a tökéletes ellenkezőjét. De el kell, hogy szomorítsalak: mert ott valahol legbelül, a lelked legmélyebb sötét kis bugyrában Te is tudod, hogy így van.

Mert, amikor egy nő szembetalálkozik egy másikkal az utcán, a másodperc törtrésze alatt tökéletesen feltérképezi a vele szembejövő riválist... A cipője orrától egészen szemöldökének hibásan megrajzolt ívéig. Biztos vagyok abban is, hogy a nők nagy része még mindig nem tanulta meg, hogy az ő megvető pillantása az egyik legszebb bók, amit egy másik nőnek adhat.

Sőt, mérget vennék rá, hogy nem egyszer fordult már elő veled, hogy csak azért érdekelt annyira egy pasi, mert:

(1.) na nehogy már EZZEL a csajjal jöjjön össze

(2.) esetleg nehogy már a szívből gyűlölt mindigolyanjólnézki lánnyal jöjjön össze, avagy

(3.) a legjobb barátoddal, nehogy már ő jöjjön össze...

Sőt, ezek alapján az érvek alapján döntöttél, és hatalmaztad fel magad arra, hogy megszerezed azt a szerencsétlent.

Aztán persze miután megkaptad, hamar a szemétdombon kötött ki.  Mert hát nagy vesztőhely ez, amit én egyszerűen csak a nők Bermuda-háromszögének hívok... Naugye. Tetszik vagy sem, ezt valahogy belénk kódolták.

S ez a csodás női tulajdonságunk könnyen összefüggésbe hozható azzal, hogy miért is alakulnak ki olyan könnyen ezek a szerelmi háromszögek. Használhatnék olyan közhelyeket is, minthogy "a tiltott gyümölcs mindig édesebb." Mert hát ezek a mondatok sem maguktól születtek ugyebár...

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Sasa Mihajlovic

Persze most biztosan azzal mentegeted magad, hogy az igazán jó pasik ritkán rohangálnak előttünk, csak úgy szabadlábon. Hiszen:

Úgy szól a mondás, hogy a férfiak olyanok mint a parkoló... Az összes foglalt, amelyik nem, az tuti rokkant.

Na de drágám, senki se mondta, hogy könnyű lesz. Az igazán jó dolgokért meg kell küzdeni, nem hullik csak úgy a tenyeredbe... És nem, nem az a küzdelem, ha valaki mellől egy férfit elszeretsz... nem ám. A türelem sokkal nagyobb erény! A türelem terem csak rózsát és hozza el a valódi szerelmet. Légy hát te is türelmes, és próbálj meg Te lenni az a kivételes kivétel, aki függetleníteni tudja magát ettől a geometriai sokszögtől. Hidd el, megéri!

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek