kávé reggel ébresztő hétfő ébredés
Vannak azok a klasszikus mondatok, amelyeket minden körülmények között gyűlölök. Ilyen például a: "Fel a fejjel!" Ezt a 3 szót egymás után már annyiszor hallottam, hogy ahelyett, hogy bátorságot öntene belém, egész egyszerűen csak megütném azt, aki mondja. De vannak azok a mondatok, amelyek speciálisan napszakhoz kötötten tudnak agressziót kiváltani belőlem. Például, ha reggel vágják az ember arcába. Íme:

1. Fáradtnak tűnsz. Nem aludtál az éjjel?

Ez a kérdés eleve zsákutca. Ha valójában kipihent vagy és remekül aludtál, a kérdés elhangzása egyértelművé teszi, hogy a környezeted szerint mégis szarul nézel ki. Ráadásul ezt nem is a kialvatlanság okozza, úgyhogy törheted a fejed, hogy miért nem vagy formában.

Ha a kérdés jogos, és tényleg nem aludtál, valószínűleg pontosan tisztában vagy vele, hogy milyen rossz bőrben vagy. Vajon érdemes erre még külön is felhívni a figyelmed ezzel a kérdéssel? Nem, nem érdemes...

2. Kiengedsz?

Lefordítva: "Ez egy nagyon kínos reggel, ne beszéljünk az előző éjszakáról, nem kellett volna megtörténnie, és a legjobb az lenne, ha minél hamarabb eltűnhetnék a lakásodból."

3. Kiengedlek.

"Ez egy nagyon kínos reggel, ne beszéljünk az előző éjszakáról, nem kellett volna megtörténnie, és a legjobb az lenne, ha minél hamarabb eltűnnél a lakásomból." Ha lehet, ez még egy fokkal kínosabb, mint az előző.

4. Majd hívlak.

Nagyjából annyit tesz, mint az előző két pont szóról szóra, kivéve, hogy ez a majd hívlak egy erőtlen próbálkozás, hogy mégse legyen annyira rohadt kínos ez a reggel. Ettől viszont méginkább azzá válik, hiszen te is tudod, ő is tudja: nem fog.

5. Hol vagy?

Ha ez a kérdés, reggel 10 előtt hangzik el, majdnem biztosan azt jelenti, hogy valahonnan elkéstél, és nagyon nem ott vagy, ahol a megbeszéltek szerint kellene.

6. Elfogyott a kávé.

A nap hátralévő része ezennel megpecsételődött.

7. Elzárták a vizet.

Nőként arra kelni, hogy nem tudsz se fogat, se arcot, se hajat mosni, zuhanyozni meg végképp nem... Mámorító.

8. Ébresztő, hétalvó! Hasadra süt a nap!

Mennyire gyűlölöm ezt a kicsattanó optimizmust!

9. Hétfő van!

Ez mind közül a legszörnyűbb.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.