9 mondat, amit soha nem akarsz hallani reggel

Vannak azok a klasszikus mondatok, amelyeket minden körülmények között gyűlölök. Ilyen például a: "Fel a fejjel!" Ezt a 3 szót egymás után már annyiszor hallottam, hogy ahelyett, hogy bátorságot öntene belém, egész egyszerűen csak megütném azt, aki mondja. De vannak azok a mondatok, amelyek speciálisan napszakhoz kötötten tudnak agressziót kiváltani belőlem. Például, ha reggel vágják az ember arcába. Íme:

1. Fáradtnak tűnsz. Nem aludtál az éjjel?

Ez a kérdés eleve zsákutca. Ha valójában kipihent vagy és remekül aludtál, a kérdés elhangzása egyértelművé teszi, hogy a környezeted szerint mégis szarul nézel ki. Ráadásul ezt nem is a kialvatlanság okozza, úgyhogy törheted a fejed, hogy miért nem vagy formában.

Ha a kérdés jogos, és tényleg nem aludtál, valószínűleg pontosan tisztában vagy vele, hogy milyen rossz bőrben vagy. Vajon érdemes erre még külön is felhívni a figyelmed ezzel a kérdéssel? Nem, nem érdemes...

2. Kiengedsz?

Lefordítva: "Ez egy nagyon kínos reggel, ne beszéljünk az előző éjszakáról, nem kellett volna megtörténnie, és a legjobb az lenne, ha minél hamarabb eltűnhetnék a lakásodból."

3. Kiengedlek.

"Ez egy nagyon kínos reggel, ne beszéljünk az előző éjszakáról, nem kellett volna megtörténnie, és a legjobb az lenne, ha minél hamarabb eltűnnél a lakásomból." Ha lehet, ez még egy fokkal kínosabb, mint az előző.

4. Majd hívlak.

Nagyjából annyit tesz, mint az előző két pont szóról szóra, kivéve, hogy ez a majd hívlak egy erőtlen próbálkozás, hogy mégse legyen annyira rohadt kínos ez a reggel. Ettől viszont méginkább azzá válik, hiszen te is tudod, ő is tudja: nem fog.

5. Hol vagy?

Ha ez a kérdés, reggel 10 előtt hangzik el, majdnem biztosan azt jelenti, hogy valahonnan elkéstél, és nagyon nem ott vagy, ahol a megbeszéltek szerint kellene.

6. Elfogyott a kávé.

A nap hátralévő része ezennel megpecsételődött.

7. Elzárták a vizet.

Nőként arra kelni, hogy nem tudsz se fogat, se arcot, se hajat mosni, zuhanyozni meg végképp nem... Mámorító.

8. Ébresztő, hétalvó! Hasadra süt a nap!

Mennyire gyűlölöm ezt a kicsattanó optimizmust!

9. Hétfő van!

Ez mind közül a legszörnyűbb.

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek