tippek szépségápolás trükkök life hack háztartás lifehack
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én imádok life hack-eket olvasni, legyen szó rendszerváltás előtti háziasszony-kézikönyvekről vagy a Redditen fellelhető régi-új tippözönről.

A már említett weboldal segítő tanácsokat felvonultató beszélgetéseit böngészve eszembe jutott, hogy miért ne oszthatnám meg én is a jól bevált life hack-jeimet az olvasókkal.

A tippek elsősorban a háztartás és a szépségápolás témakörébe tartoznak – ha esetleg neked is kipattan az elmédből valamilyen ötletes trükk ezeket olvasgatva, ne tartsd magadban, várjuk a kommentszekcióban!

  • Nem bajlódom a tojásfelveréssel, inkább mindet beleütöm egy sportshakerbe, úgy rázom azokat össze. Gyorsabban elkészül és a végeredmény is sokkal homogénebb lesz.
  • Mióta felfedeztem magamnak a mosószódát (nátrium-karbonát) és a citromsavat, alig használok mást a környezetem tisztán tartására. A szóda kiváló vízlágyító, valamint textília- és felülettisztító: mosóporhoz, illetve vízben feloldva folyékony mosószerhez, mosogatószerhez adagolva fényévekkel növeli azok hatékonyságát, de önmagában is bivalyerős. A vízzel kevert citromsav szinte jobb, mint a bolti vízkőoldók, ráadásul hipoallergén és kellemetlen szaga sincs – ez utóbbi tulajdonság a szódáról is elmondható.
Forrás: Shutterstock
  • Bár sokáig nem hittem el, igenis számít, hogy 500 vagy 2500 Ft-os körömlakkot kenek a körmeimre – minőségi alaplakkal akár egy teljes hétig, vagy akár még tovább megmarad a manikűr.
  • Ha utálsz bajlódni a vasalással, szerezz be egy kézi gőzölőt! Sokszor gyorsabb, hatékonyabb, ráadásul elég hozzá egy sima felület vagy egy vállfa, nincs szükség vasalódeszkára.
  • Borotvahab helyett – az intim területeket leszámítva – megteszi a hajbalzsam is. Sokkal gazdaságosabb és gyakorta alaposabb megoldásnak bizonyul, mint a hab.
  • Ha valamilyen élelmiszert, például fűszereket, mártásokat, spenótot, illetve más gyümölcs- és zöldségpüréket, -leveket csak kis adagban akarok felhasználni alkalmanként, jégkockatartóban lefagyasztom, majd dobozba teszem és így tárolom a mélyhűtőben. Amikor szükségem van rá, csak előkapom és az épp készülő fogáshoz adom a szükséges mennyiséget.
  • Szeretnéd nyom nélkül eltávolítani a címkét egy termékről? Amennyiben nem könnyen olvadó dologról, például csokiról vagy csomagolt gyertyáról van szó, fújd a matricát 15-30 másodpercig forró fokozaton a hajszárítóddal! Így a ragasztó megolvad és a címke simán lejön – még papírról is.
  • Utálod, hogy állandóan lecsúszik az ülepednél a harisnya? Viselj hozzá alulkapcsolós bodyt, esetleg húzz fölé egy masszívabb alsóneműt!
Forrás: Shutterstock

  • Sokat spórolhatsz az ételrendelésen, ha a köretet magadnak készíted el – annak van általában a legrosszabb ár-érték aránya az étlapon, viszont semmibe nem kerül megfőzni akár 4-5 napra elegendő rizst, tésztát, burgonyát vagy bármi mást, a saláta pedig pofonegyszerűen összedobható.
  • A bebüdösödött műanyag ételtárolóval csodát tesz, ha mosogatás után a fedelével együtt bekened alkoholos kézfertőtlenítővel, majd lezárva hagyod állni 20-30 percig. Ezután jöhet még egy mosás, illetve öblítés – olyan lesz, mint újkorában.
  • Egyre több áruházlánc vonja ki a nejlonzacskókat az élelmiszerosztályról, ami igen üdvözítő, viszont fejtörést okozhat, ha véletlenül nem készülsz újrahasznosítható zsákocskákkal. (Előfordul, hogy külön kell fizetned a zacskóért, esetleg nincs is kitéve, a címkét pedig természetesen nem minden termékre ragaszthatod rá közvetlenül.) Ez a trükk leginkább akkor működik, ha önkiszolgáló kasszánál szeretnél fizetni: mérd le a termékeket, a nyomtatott címkéket hajtsd félbe úgy, hogy a vonalkód jól látsszon és ne maradjon rajtuk ragadós felület! Vágd zsebre vagy tedd a táskádba, majd egyszerűen olvasd be őket az árucikkek mérlegre helyezése előtt a kasszánál!

Volt a tippek között olyan, amire még nem gondoltál, de megfogadod?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.