smink kibeszélő szépségtipp 40 felett
A szépségnek két oldala van: a külső burok, amit mindenki lát, illetve a benned élő szépség. És bármennyire is szeretné szétválasztani ezt a kettőt az ember lánya, nem lehet...

És ez nem változik, de az utóbbi talán felerősödik az idő múlásával. Egy évvel az ötven előtt ezzel pontosan tisztában vagyok. Azonban vannak olyan apró trükkök, amik segíthetnek megőrizni a fiatalos külsőt. És higgyétek el, nincs szükség nagy befektetésre - sem idő, sem anyagiak tekintetében - ahhoz, hogy jól fessünk.

1. Arcbőr ápolás

Nem úszhatod meg. A sminket minden este le kell mosni! Képzeld csak el, hogy mit művelne a 45 felett amúgy is táguló pórusaiddal a lerakódott festék... A párnahuzatról már nem is beszélve, amin reggelre ott lesz az egész arcod.

A sminkeltávolításhoz kókuszolajat használok. Olcsó, természetes és problémás bőrre is kiváló. Tapasztalataim szerint ez a legkíméletesebb, és még táplál is. Használat után elég csak vízzel leöblíteni az arcodat - így marad egy leheletnyi a bőrödön az olajból, ami ápolja a szemkörnyéket.

A reggeli szépítkezés előtt kend be vékonyan az arcod mandulaolajos krémmel! Heti egy alkalommal pedig készíts magadnak bőrradírt őrölt kávéból, mézből és olívaolajból! A szempilládra használj ricinusolajat, ugyanis segíti a pillák növekedését és sűrűsödését.

2. Többet ésszel, mint sminkkel!

Azt gondolom, hogy egy bizonyos kor felett a kevesebb több. Az alapfelszerelés legfontosabb darabja a megfelelő alapozó. Erre soha nem szabad sajnálni a pénzt, mert ebbe öltözteted az arcbőröd! Ezért nem mindegy, milyen alapanyagokból készült. Fontos, hogy ne legyen "maszkszerű", mert kegyetlenül megmutatja az igazságot: beleül a ráncokba, és csak mélyíti, amit halványítani szeretnél. Érdemes beruházni egy jó primerbe, amiből éppen csak két csepp szükséges.

Bár sokan imádják a piros rúzst, tudomásul kell venni, hogy 45 felett ez már többet árt, mint használ. Halványbarna kontúrceruzát és természetes hatású rúzst használj helyette! A csillogó szájfényt is felejtsd el, ez már nem a mi pályánk.

A pirosítóval is csak óvatosan, ne nézz ki úgy, mint aki éppen a tiroli hegyekben síelt, mert a lázrózsa is rég kiment a divatból. A lejtmenetbe igyekvő szemhéjzug sem tűri a cicás tusvonalat, helyette inkább használj sötétbarna vagy füstszürke szemceruzát, és csak a szemed közepétől húzz vonalat a szemzugig!

A szempillaspirál teszi fel a sminkre a koronát, de ne vastagon, a pókláb még a fiataloknak sem áll jól.

3. Trükkös hajszínek

Még kislány koromban hallottam: az idő haladásával válassz minél világosabb színárnyalatot. A sötét tónusok markánsabbá teszik az amúgy is karakteresebbé, (urambocsá' ráncosabbá) váló arcodat - egyszóval öregít. Persze nem kell mindenkinek hirtelen szőkére váltania negyven után. Bőséges a választék, hiszen ezer és ezer árnyalata van a barnának és a vörösnek is.

Forrás: Shutterstock

4. A szem a lélek tükre, a kéz pedig a koré...

Ezen testrészünkön látszik leginkább az idő múlása, így hát az ápolása nemhogy ajánlott, egyenesen kötelező! Negyven felett már inkább nevetséges a hosszú műkarom, inkább ízléses, diszkrét hosszúságú köröm javallott. Színek tekintetében mindenki az ízlése szerint válogat, de szerintem a felemás körmöket jobb meghagyni a fiataloknak.

5. Viszlát cupákos csülök, helló barna kenyér...

Bárhogy is ügyelünk, a test bizony öregszik. Azt hiszem, negyven felett válik igazán fontossá, hogy odafigyeljünk a táplálkozásunkra. Harmincöt évnyi pörkölt, töltött káposzta, sült csülök kombináció után meg kell barátkozni a barna kenyérrel, a teljes kiőrlésű élelmiszerekkel, a sovány húsokkal, a salátákkal és a gyümölcsökkel.

Természetesen a súlyunk a genetikától is függ, de az életmódunknak is nagy jelentősége van. Ezért nem árt tudatosítani magadban, hogy csak akkor fogsz az unokáid szalagavatóján jó kondícióban táncikálni, ha odafigyelsz magadra.

Az pedig orbitális nagy tévedés, hogy egy vékony testalkatú nőnek nincs narancsbőre. Ugyanis egy bizonyos kor felett ugyanúgy megjelenik az ötven és a száz kilós nőkön is. Ezért nincs mese: mozogni kell.

És hogy mi az, ami kívülről is fiatalít, mégis belül hordod?

A kíváncsiságod, az érdeklődésed. Hogy nem zárkózol el az újdonságoktól, érdeklődsz a fiatalok iránt, igyekszel megérteni őket, kellő empátiával fordulsz feléjük. Nem kell bohócot csinálnod magadból, nem kell úgy tenned, mintha te is huszonéves lennél. Tartsd frissen az elméd, tanulj, műveld magad, trenírozd a memóriád, és ne hagyd kihunyni a szívedből a frissességet!

Te milyen trükkökkel tartod magad fiatalon?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.