sorozat Vészhelyzet kibeszélő pasik orvos doki
Dokik, nővérek, ápolók, betegek és a leglehetetlenebb orvosi esetek, nagy adag magánéleti fordulatokkal fűszerezve. Ez a Vészhelyzet, amit én az utóbbi hetekben újra megnéztem, hiszen felkerült az HBO MAX-ra. Ennek kapcsán pedig összeállítottam egy listát, amin a legjobb dokik szerepelnek.

Gyerek voltam még, amikor először adta a tévé a Vészhelyzetet. Igen, akkor bizony egy hétnek kellett eltelnie, hogy lássuk a következő részt, amitől valahogy még értékesebbnek tűnt az egész. Most újranézve – azon túl, hogy szerintem már simán intubálnék bárkit – más szemmel láttam a dokikat.

Dr. John Carter – Noah Wyle

Carter doki sok fiatal lány szívét rabolta el, amihez persze egy csepp köze sem volt a világgazdag családjának, jófiús külsejének... Ő az egyetlen szereplő, akinek orvosi karrierjét végigkövethettük, előttünk vált felelősségteljes és igazán jó orvossá, akinek a lelke nem bírta elviselni a sebészek között dúló farokméregetést. Nő ügyei is voltak rendesen, de minden kapcsolatba őszinte szívvel és lelkesedéssel vágta bele magát.

Forrás: NBC

Dr. Luka Kovač - Goran Višnjić

A horvát orvos, aki maga volt a hűvös elérhetetlen macsó. A háborúban elveszítette családját, akiket sosem felejtett el, hiába kezdett új életet, új kapcsolatot Amerikában. Ez pedig végtelenül szimpatikussá tette a hazai nők szemében. Ráadásul európai, jobban tudtunk vele azonosulni. Arról pedig, hogy mennyire is helyes pasi, talán szót se kell ejteni.

Forrás: Facebook/Luka Kovač

Dr. Dave Malucci - Erik Palladino

Jóképű, temperamentumos, kissé talán túlzottan is agilis, én mégis kedveltem őt. Arról, hogy mennyire jó pasi, talán kár is lenne beszélni. Az elkövetett hibái ellenére és nagyon szerettem, amikor ritkán előtört belőle az emberség. Nem egy csúcs doki, de azért helye van a listámon.

Forrás: https://er.fandom.com/

Dr. Peter Benton - Eriq La Salle

Ő a nagybetűs orvos, aki gyakorlatilag mindent feláldozott azért, hogy a legjobb sebész lehessen. Számomra egészen a fia születéséig nem is volt igazán szimpatikus, ám ekkor a sorozat behozott egy apa képet, aki sebezhető volt és bizonytalan, mégis mindent megtett a gyermekéért. Gyerekként egyáltalán nem kedveltem, de nőként kell ennél több?

Forrás: https://er.fandom.com/

Dr. Robert Romano - Paul McCrane

Most meglepődtél, ugye? Az alacsony, arrogáns rakéta Romanót vélhetően senki sem tekintette álompasinak, bevallom, korábban én sem. Ám, most, hogy újranéztem a sorozatot, ő lett az egyik legszimpatikusabb férfi karakter. Iszonyatosan jó orvos volt, ami már önmagában is szexi. Imádta a kutyáját, akit az egyik részben még meg is operált a kórházban, még egy pont. Képes volt elismerni, ha hibázott – bár ezt mindig nagyon egyedi módon tette. Beszólásai és őszintesége tette számomra igazán szórakoztatóvá a sorozatot. Szóval most, felnőtt fejjel, nekem ő is egy igazi vészhelyzet pasi lett!

Forrás: Zuma/ Northfoto/(C) Central Europe Rights/ Northfoto/Chris Haston/Nbc

Dr. Doug Ross - George Clooney

Oh igen, mindenki második nagy kedvence, a jóképű, sármos gyerekorvos. Nekem akkor se és most se nyerte el a tetszésemet, hiszen sorban hülyítette a nőket, Hathaway nővér pedig miatta akarta eldobni magától az életet, mert szétcsalta. Sőt, az ikrei születésénél se lépett fel igazi férfiként, Carolnak kellett utánamennie. Szóval őszintén? Lehet, hogy látszatra jó pasi volt, de jellemtelen, ezért nálam ő egy nulla.

Forrás: ZUMA Press/(©) Copyright 2002 by 20020318/Warner Bros. Tv.

Neked ki volt a kedvenced?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.