kibeszélő szerelem magazin párkapcsolat idősebb pasi
Esküszöm, nem előre megfontolt szándékkal kezdtem becserkészni a nálam jóval ifjabb férfipalántákat, egyszerűen így alakult – de nem bánom.

Gimibe jártam, mikor először találkoztam közvetlen ismerősi körömben az idősebb csaj-fiatalabb pasi felállással, és akkor még nagyon meredeknek tűnt az egész koncepció. 16 és fél éves barátnőm jött össze egy 15 éves fiúval, és amikor ezt megtudtam, egyszerre lett úrrá rajtam a döbbenet és a kíváncsiság.

Másfél év a lány javára tiniként még borzasztó soknak tűnt, hiszen köztudott, hogy mi korábban érünk. Hogy is sejthettem volna, hogy egyszer nálam nem másfél, nem két-három, hanem több mint tíz évvel ifjabb titánok bájolnak majd el, és nem csak egy éjszaka erejéig.

Sokan meglepődnek, mikor elmesélem, hogy utoljára tinédzserkoromban volt idősebb pasim. 20 éves múltam, mikor összejöttem a húgom egyik, nálam két évvel fiatalabb exiskolatársával, és bár a viszonyunk csak pár hónapig tartott, attól kezdve mindig én voltam az idősebb fél a párkapcsolataimban.

Tiniként volt utoljára idősebb pasim - ezért imádom a fiatal srácokat Forrás: Shutterstock

Félreértés ne essék, tetszettek velem egykorúak és idősebbek is, de valamiért nem tört meg az „átok", így fordulhatott elő, hogy eddigi leghosszabb kapcsolatomban a fiú hét évvel járt mögöttem. Lassan kezdtem elfogadni, hogy ez a sorsom, és mindig jókat mulattam, mikor hasonló cipőben járó celebpárokról adott hírt a média.

A rutinos „pumák" (angolul cougarnak nevezik az olyan hölgyeket, akik előszeretettel randiznak náluk jóval zsengébb korú partnerekkel), azaz Madonna, Demi Moore és Cher mellett az én generációm hírességei is rendre előálltak ifjabb párjaikkal. Ott volt Priyanka Chopra és Nick Jonas (10 év), Megan Fox és Machine Gun Kelly (4 év), Kim Kardashian és Pete Davidson (13 év), Shakira és Gerard Piqué (10 év), vagy épp Britney Spears és 12 évvel fiatalabb modell férje, Sam Ashgari.

Akkor is nagyot néztem, mikor megtudtam, hogy tinédzserkorunk bálványozott bandája, a Tokio Hotel egyik frontembere, Tom Kaulitz feleségül vette Heidi Klumot, aki 17 kemény esztendővel jár előtte. (Szerencsére ez a szupermodell külsején nem látszik, sőt!)

Párszor elgondolkodtam már azon, vajon minek köszönhető ez a tendencia az életemben. Nem vagyok irányító anyukatípus, épp ellenkezőleg: azt szeretem, ha a pasi, aki mellettem van, használja maszkulin energiáit, és védelmez, támogat, de bőven hagy számomra szabad teret is.

Amikor élőben ismerkedem, rendszeresen 5-10 évvel fiatalabbnak néznek, a társkereső alkalmazásokon pedig értelemszerűen a valós életkoromat (35 alatt vagyok) jelenítem meg, ám ez nem zavarja azokat a huszonéveseket, akikkel matchelek. Vagy izgatja őket, hogy milyen élmény lehet az együttlét egy idősebb nővel, vagy egyszerűen csak élvezik, hogy a korukbeliek flegmasága és egyszavas válaszai mellett valaki képes értelmes beszélgetést folytatni velük.

Én azt bírom, hogy a velem egykorúakkal ellentétben nem fárasztanak olyan maradi kijelentésekkel, mint az „Utálok pötyögni, a személyes találkozás híve vagyok." (Két perc után?), illetve azt, hogy nem ordít róluk a kiégettség.

Amikor élőben ismerkedem, rendszeresen 5-10 évvel fiatalabbnak néznek Forrás: Shutterstock

A fiatalabbak értik a popkulturális utalásaimat, nem kell nekik állandóan linkelgetni az Urban Dictionaryt, ha leírok egy angol szlengszót, és ha képcserére kerül a sor, azt elintézzük az Instán vagy a Snapen,

melyekhez a Viberrel vagy a WhatsAppal ellentétben nem szükséges megadnom a mobilszámomat. (Amit egyébként egy kifejezetten bizalmas adatnak gondolok.)

Az egyik legfontosabb tényező azonban a szexuális vonzalom. Fogalmam sincs, miért, de alig mozgatnak meg a korombeliek vagy a nálam 5-6 évvel idősebbek. Az egyik legjobb barátnőm huszonéves és a 45 felettiekre bukik, engem ki lehet kergetni a világból a középkorú férfiakkal – legalább összeveszni nem fogunk a potenciális udvarlókon.

Az is megfordult a fejemben, hogy éretlen vagyok és irtózom a kötöttségektől, ez különös preferenciám oka, ám mindig ráébredek, hogy a fiatalabbakhoz való vonzódás nálam tényleg csak ízlés dolga. Kinek a pap, kinek a papné, kinek a szexi húszéves fiuk...

Nyitókép: Shutterstock

Neked volt már nő létedre fiatalabb partnered?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.