kibeszélő szerelem magazin szakítás fájdalom
Húzlak, vonszollak magam után, át az életemen. Már rég le kellett volna rakjalak, de van valami erős és elszakíthatatlan kötelék köztünk, amelynek még mindketten fogjuk a végét. Pedig csak el kéne ereszteni.

A mozdulat bőrt és húst tépne le a tenyerünkről, jajdulva görnyednénk a fájdalomtól, vérünk a padlóra hullana. Jó ideig nem lenne olyan kapcsolat, ami kötésként begyógyítaná sebeinket... Nem tudnánk máshoz érni, hiszen a nyers idegek tiltakoznának a kezeinkben, és felszisszennénk: tudomásul kell vennünk, hogy ez még nagyon fáj, még nem állunk készen.

Idő kell, mire begyógyul a seb, mire heg lesz a lüktető, élő fájdalom kráteréből. Lelkünk és testünk szomjazná az intimitást, de a "nem te vagy" szelleme ott állna a vacsoraasztalnál a másik háta mögött, az esti sétánál, és az első csók-próbálkozásnál is.

Ezerszer engedtelek volna már, talán volt is pár nap, amikor nem gondoltam rád, de amint beszippantott egy pillanatnyi üresjárat vákuumja, felbukkantál a szívemből, és megtöltötted a bensőmet magaddal. Löktelek, toltalak, de te kiirthatatlan maradtál. Megrántom a kezem, de a kötél nem ereszt. Azt kérdezem magamtól: akarom egyáltalán, hogy elszakadjon? Hogy soha többé ne legyél bennem? És te? Miért nem ereszted? Neked miért kényszer, hogy - ha csak villanásnyi időre is - jelen légy az életemben?

búcsú Forrás: Shutterstock

Ám az érzés nem kérdez. Önálló életre kel, nem törődve a keményen odavágó racionalizmussal, ami olykor megszólal bennem: "Nem vagytok ti egymáshoz valók!" Ám akkor miért vagyunk mégis képtelenek az elengedésre? Milyen kényszer visz rá minket, hogy tudni akarjunk egymásról, legalább egy fél szó erejéig?

Honnan jön a torkomba felkúszó keserű íz, ha a múlt mély kútjába nézek, amelyből felbukkan az arcod? Nem kell, hogy a neved kiáltsam - jössz kéretlenül, hívatlanul, én pedig a gyomrom mélyéről feltörő érzés ellen védtelen és fegyvertelen vagyok.

Hibáztam. Hibáztunk. Hogy az volt-e a hiba, amit egymás ellen követtünk el, vagy az, hogy gyávák vagyunk magunk mögött hagyni a régmúltat, és sebzett kezeinket egymásba kulcsolva még mindig vágyjuk egymást, nem tudom. A kérdés megválaszolatlan marad, az egyre növő távolság pedig esélyt sem ad az újrakezdésre. Mikor virrad fel az a nap, amikor már nem érzek semmit, ha eszembe jutsz? Amikor az együtt töltött idő emléke nem nyomja el a jelen lehetőségeit? Mikor burkolja be csupasz lelkemet a felejtés vaskos köpenye? Mikor eresztjük el a köteléket, hogy végre képesek legyünk sebek és fájdalom nélkül új életet kezdeni?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.