párkapcsolat nők kibeszélő férfivélemény
Valóban félünk mi, férfiak, a határozott és erős nőktől? Erre a kérdésre a válaszom egy határozott nem! Hogy miért nem? Mert egyszerűen nincs miért. Gondold csak végig: mit is takar az, hogy egy nő erős, határozott?

Cselekszik, nem csak elvár!

Megoldja az életében felmerülő problémákat. Ügyesen egyensúlyoz az élete minden területén: karrier, magánélet - és ha van gyermeke, akkor őt is ellátja, önállóan, segítség nélkül. Megél abból a fizetésből, amit keres, nem elégedetlenkedik amiatt, hogy így vagy úgy még jobb lenne - viszont, ha tényleg úgy érzi, hogy valamit jobban is lehetne csinálni, akkor a tettek mezejére lép, és igyekszik megvalósítani a terveit.

Nem tolja túl: ha kell, elfogadja a segítséget!

Mindent megtesz a céljaiért, de ha valamit nem tud megoldani, akkor sem borul ki, hanem belátja: vagy segítségre lesz szüksége, vagy el kell fogadnia, hogy nem tud változtatni bizonyos dolgokon. Sok nővel az a gond, hogy túlságosan azonosulnak a külső, kemény páncéljukkal - ami annyira túlontúl büszkévé és önfejűvé teszi őket, hogy sokszor akkor sem hajlandóak elfogadni mások segítségét, ha ez az egyetlen értelmes megoldás. Éppen ezért számomra fontos, hogy határozott és erős nőként ne vidd azért túlzásba a dolgokat.

Nem kényszerből kezd kapcsolatba!

Nem azért akar maga mellé valakit, hogy legyen, aki felteszi a függönyt, aki kifúrja a képek, polcok helyét - vagy megszerelje a csöpögő csapot. Elsősorban nem segítségnek kell neki a férfi, hanem társnak. E kettő között óriási a különbség.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Nem játszmázik!

Az erős nő másik jeles tulajdonsága, hogy nem fél az érzelmei kimutatásától - legyenek azok pozitívak vagy negatívak. Így mindig biztosra vehetjük, hogy amit mond vagy tesz, azt őszintén teszi. Nem kell felesleges köröket futni, hogy elérjünk a szívéhez, mert már lebonotta a falait - vagy nem is épített, mert jól tudja: semmi értelme azok mögé bújni.

De akkor miért gondolják sokan, hogy az önálló nők ilyesztőek?

Csak az ijed meg és fúj visszavonulót, akit mindezek az előnyös tulajdonságok irritálnak. Akit zavarba hoz egy határozott személyiségű nő, az nagy valószínűséggel kisebbségi komplexusban szenved - ezért kevésnek érezné magát olyan valaki mellett, aki nem szorul rá senkire, mert önálló és önellátó.

Mi, igazi férfiak, nem félünk tőletek, kedves erős hölgyek!

Sőt, szeretjük azokat a tulajdonságaitokat, amik bizonyítják, hogy nem akartok ránk akaszkodni. Nem tőlünk várjátok el, hogy felemeljünk és mindent megoldjunk helyettetek. Nincs mitől félni, hiszen a szabadságunk a legnagyobb biztonságban van, ha veletek létesítünk kapcsolatot: mert nem telefonálgattok, nem írtok ránk félóránként, nem visztek minket a sírba, nem mentek az agyunkra a kislányos hisztikkel. Nem féltékenykedtek, ha elolvastuk, amit írtatok, és nem válaszolunk pár óráig. Tudjátok, hogy dolgunk van.

Egy igazi férfinak esze ágában sincs megfutamodni, nem halasztja el a lehetőséget, hogy egy ilyen nővel lehessen együtt. Mert ők azok a nők, akikről igazán el lehet mondani, hogy NŐK, méghozzá tetőtől talpig, kívül és belül!

Kedves Erős Nők! Maradjatok meg mindig ilyennek, ne adjátok soha olcsóbban magatokat a valós értéketeknél! Mi, Férfiak, így szeretünk benneteket, és nem félünk tőletek!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.