szerelem kibeszélő önbecsülés kishitűség picsogás
A kishitűséged, az önbecsülésed hiánya miatt szerettem ki belőled. Ne csodálkozz azon, hogy ritkán akartam veled ágyba bújni! Mégis hogy a fenében kívántalak volna, ha folyamatosan azt hallottam, hogy nem tartod magad szépnek?

Nem fogadtad el magad úgy, ahogy voltál. Egyszer az volt a baj, hogy kicsik a melleid, máskor az, hogy túl vékony vagy, és alig van feneked... Hiába dicsértelek folyamatosan, hogy nekem így vagy tökéletes, és én így szeretlek. Erre is az volt a válaszod, hogy csak azért mondom, hogy ne bántsalak meg. Ilyen negatív hozzáállás mellett egyszerűen nem bírtam fenntartani a szenvedélyt, amit korábban éreztem. Egyre kevesebbszer kezdeményeztem a szexet, ezért azt képzelted, hogy van valakim.

Megölted bennem is a vágyat

Pedig soha nem volt senkim. Csak tönkretett mindent az állandó elégedetlenséged. Egy párkapcsolatban nem elég, ha csak az egyik fél érzi jól magát a saját bőrében. Mindenkinek egésznek kell lennie - a másiktól függetlenül is.

Neked te magad nem voltál elég jó, nem voltál harmóniában önmagaddal. Szerettelek, de belefáradtam, hogy állandóan bizonygassam: szép vagy, tetszel, és minden porcikámmal akarlak.

Ha mást sem hall az ember a párjától, csak sírást, picsogást, akkor idővel feladja a küzdelmet, és elhiszi azt a sok negatívumot, amit állít magáról. Elmúlik a szerelem, és helyébe lép a szánalom... Igen, már csak szánalomból voltam veled az utolsó években. Már nem tudtalak szeretni, mert nem volt benned az égvilágon semmi olyan tulajdonság, amire azt mondhattam volna, hogy szerethető, becsülhető, tisztelhető. Nem lehet becsülni azt az embert, aki folyton saját magát ócsárolja. Ha nem tartod magad szépnek, akkor én sem látlak annak.

Forrás: Shutterstock

Ha te nem szereted magadat, más hogy szerethetne?

Egy felnőtt ember ne azért legyen valakivel kapcsolatban, hogy folyton bátorítsák, felemeljék és dicsőítsék. Csináltam egy darabig, de aztán meguntam. Hiba volt azt gondolni, hogy fáradhatatlanul ki kell tartanom mindhalálig. Te magad választottál szét minket. A hitetlenkedésed. A kétségeid. Az, hogy értéktelennek tartottad magad. Elszívtad az energiáimat - elfogytam melletted, miközben a szerelmemet és a kitartásomat bizonygattam.

Mielőtt elmegyek, fogadj meg tőlem egy jó tanácsot! Ha azt akarod, hogy szeressenek, először te is szeresd meg magad!

Ha azt akarod, hogy valakinek a legbecsesebb ékszere legyél, akire igazán büszke tud lenni, akkor válj azzá: legyél egy gyémánt, legyél éke az életének!

Amíg nem vagy békében magaddal, addig az a legjobb, ha nincs senkid, mert neki is csak megkeseríted, megnehezíted az életét. Megnyomorítod a lelkét. Nem várhatod el senkitől, hogy egésszé és magabiztossá tegyen. Ez a te harcod. Vívd meg, és aztán nyiss újra valaki más felé!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.