szakítás kibeszélő önbecsülés párkapcsolat szív
Hazudhatnék magamnak, hogy jó párost alkotunk, és megpróbálhatnám elhitetni másokkal, hogy boldogok vagyunk - de ostobaság lenne... A szívem mélyén mindig is tudtam, hogy egyszer el kell engedjelek, és most elérkezett ez a pillanat.

Lassan semmissé válik az álomkép, ahogy nyáron borozgatunk a házunk teraszán. Lassan száműzöm fejemből a gondolatot, hogy csodálatos szülők leszünk, édes, imádnivaló gyerkőcökkel. Minden erőmmel a közös világunkat építgettem, de most úgy érzem, elfáradtam melletted.

Nem akarok küzdeni

Nincs erőm küzdeni, csak sodródom az eseményekkel - enervált és motiválatlan lettem. Ahhoz, hogy visszanyerjem az életerőmet, meg kell szabadulnom azoktól a láncoktól, amiket - szinte észrevétlenül - rám tekertél.

Izgalmas, szenvedélyes éveink voltak, de legalább annyira marcangolóak is. Dühös vagyok magamra, amiért kegyetlenül beléd szerettem. Dühös vagyok rád, mert nagy lehetőséget láttam benned.

Odaadtam egy részt a lelkemből, de neked ez sem volt elég. Többet akartál, cseppről cseppre kiszipolyozni, aztán újraalkotni a saját ízlésed szerint.

Én meg... hagytam, hogy azt csinálj velem, amit akarsz. Lehet, hogy idáig szinte mindenben te döntöttél, de most az én döntésem, hogy nem akarom folytatni. Furcsa kábultságot, elgyötörtséget érzek, ami egyre jobban elhatalmasodik rajtam. Sosem hitted volna, hogy egyszer végleg belefáradok ebbe az állapotba, ugye? Biztos voltál benne, hogy nem foglak elhagyni - hiszen én voltam az, aki többet törődött a kapcsolatunkkal, és sokkal nagyobb áldozatot hozott. Te negyedannyi energiát sem fordítottál az egészre.

Forrás: Shutterstock

Én mentem meg saját magamat - tőled

Tudom, hogy szerinted egy megmentésre szoruló nő vagyok, de egyszer majd megérted a lényemet. Úgy érzem, muszáj kiutat találnom abból a mentális káoszból, ami te vagy. Igen, most összeszedtem magamban annyi erőt, hogy végre elengedjelek. Ami persze nem azt jelenti, hogy ki akarnálak törölni az emlékezetemből. Nem. Még mindig szeretlek a sebzett lelkemmel, és nem tudnék haragudni rád.

Köszönöm azt a négy évet, amit együtt töltöttünk, de örülök, hogy a közös utunk itt véget ért. Szeretnék tiszta lappal indulni, és ha lehet, mindent jobban csinálni, mint veled.

Látni akarom a világot, amit eddig elrejtettél előlem. Ezért kész vagyok feladni azt a kényelmet, amihez már hozzászoktam, és nem félek fejest ugrani a bizonytalanságba.

De talán ami a legfontosabb: soha többé nem hagyom egy férfinak sem, hogy irányítson. Visszaveszem a saját hatalmamat. A magam ura vagyok. Hihetetlenül felszabadító érzés!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.