házasság kibeszélő történet kiszámíthatóság asszonyka
- Köszönöm, hogy fogadott, doktor úr - mondta a nő, de az orvos csak hideg bólintással felelt. - A férjemről lenne szó. 12 éve élünk együtt, idáig minden rendben volt.

- Rendes, tisztességes, megfontolt emberek vagyunk. Mikor összekerültünk, ügyeltünk rá, hogy szerelemről szó se essen. Még a vonzódás esélyét is kiküszöböltük: mindig az erős alkatú, szőke férfiak keltették bennem azt a bizonyos, beteges gerjedelmet, a férjem ezzel szemben vékony, fekete - ezért választottam. Összeházasodtunk, minden az egyezségünk szerint zajlott. Két gyermekünk született, én őket neveltem, a férjem pedig építgette a karrierjét. Előre megterveztük, mennyit túlórázik, hány évente lép előre, mikor jöhet a nagyobb ház, a jobb autó...

- A lényeget - vetette közbe az orvos.

- Igen. Egészen idén tavaszig tartottuk az előírás szerinti menetrendet: heti egy szeretkezés, évente egy nyaralás és családi társasjáték minden vasárnap. Márciustól azonban a férjem... Nem is tudom, hogy mondjam...

- Csak nyugodtan. Ne aggódjon, hallottam én már sok mindent!

- Nos, tudom, csak annyira kínos... Azt hiszem, belém szeretett.

- Hm...

- Igen - suttogta megsemmisülve a nő. - Én igazán nem tehetek róla. Nem tettem semmit, hogy kiprovokáljam. Ugyanabban a ruhában fogadom évek óta, mikor hazaér a munkából. Magam vágom a hajam, mindig ugyanolyanra. Sima, fehér textil fehérneműt hordok. Tartom a szabályt: csak semmi bomlasztó változatosság!

- És mégis?

- Igen. Az első jeleknél még azt hittem, beteg. Furcsa üzeneteket küldött. Szmájlikat. Szívecskét! Aztán egy nap beállított valami egészen különös dologgal.

- Mi volt az?

A nő szétnézett. Nem volt a rendelőben rajtuk kívül senki, mégis halkan, szégyenkezve mondta ki:

- Virág.

Forrás: Shutterstock

- Rózsa?

- Honnan tudja?!

- Tipikus. Tovább!

- Tiltakoztam, próbáltam a lelkére beszélni, de aztán már csőstől jött a baj. Meglepett egy wellness hétvégével. Két napig csak fürödtünk, ettünk, és...

- És?! - kérdezte az orvos szemrehányóan.

- Ez a másik... A szex. Hirtelen kevesellni kezdte a heti egyet, váratlan helyzetekben is kezdeményezett. Hiába próbáltam ragaszkodni a jól bevált hagyományos pózhoz, nem átallott megfordítani és... A végén már mindenfelől csinálta, kérem! Én ilyet még nem is láttam. És hörgött közben! Mint egy vad, akit meglőttek. Régen pikk-pakk, 10 perc alatt végzett, gépiesen, ahogy kell. Most meg csak csinálja és csinálja és...

- Ne mélyüljünk el a részletekben, értem.

- Nem tudom, mit tegyek. Az egész életünk veszélyben forog. Nem hajlandó túlórázni, azt mondja, siet haza hozzám. A költségvetésünk is felborult. Aranyláncot vett nekem, csak úgy. Nem mondom, szép, de máris két hónappal később tudjuk megvenni a házat, amire gyűjtünk. És a gyerekek, kérem! Milyen felelőtlen példát fognak látni? Nevetséges érzelmi kitöréseket?! A múltkor például főzés közben az ülepemre ütött, azzal a felkiáltással, hogy "Milyen kerek popód van, te asszony!"

- A diagnózis egyértelmű. Szerelmes önbe.

- Már én is rájöttem - mondta zavartan a nő.

- Akkor miért keresett fel?

- Szeretném tudni, hogy ez... ez a kórság vajon fertőző-e.

- Miért? - nézett rá gyanakvó tekintettel az orvos, mire az asszonyka fülig vörösödött.

- Tudom, hogy szégyen, de... mostanában különös dolgokat tapasztalok magamon. Mintha nem is én lennék. Várom, hogy a férjem hazaérjen, folyton rá gondolok. A múltkor majdnem megcsókoltam, pedig nem is volt szexnap. Kérem, adjon valami szert, ami még időben...

- Nem segíthetek.

- Kérem!!!

- Sajnálom. Önök elvesztek. Kiszámíthatatlan, felelőtlen élet vár magukra. Káros szervi reakciók. Vérnyomás-ingadozás. Magas pulzusszám. Visszafordíthatatlan. Küldje be a következő pácienst!

- De hát csak lehet tenni valamit?!

- Viszontlátásra!

A nő felállt. Megértette, hogy nincs gyógyír. Ezek a kórságok már csak ilyenek. Kilépett az ajtón, és hirtelen úgy érezte, nem küzd tovább, úgyis mindegy már, ha ilyen gyógyíthatatlan beteg. Elővette a telefont, és - életében először - remegő kézzel írt egy szerelmes sms-t a férjének.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.