online társkeresés kibeszélő párkapcsolat társkeresés párkeresés ismerkedés
Pár hete voltam egy Kánya Kata előadáson, ahol az volt a téma, hogy bizony nincsenek könnyű helyzetben azok, akik a mai világban szeretnék megtalálni az igazit. Persze nem kell kétségbeesni, mindig van remény, de ha az ember komolyan gondolja a párkeresést, akkor érdemes többféle módszert is bevetni.

Pár éve a szinglik táborát erősítem, aminek következtében sokféle módon próbáltam ismerkedni, párra lelni. Aztán eljött az a pont, amikor elengedtem az egészet, leálltam az online társkeresőkkel és a kényszeres ismerkedéssel. Azt mondják, ha elengeded, akkor megkapod, nekem ez nem jött be, viszont jó érzés úgy élni, hogy nem keresem görcsösen a szerelmet. Elkezdtem abban hinni, hogy jön majd az igazi magától, ha úgy kell lennie, összefutunk a sarki közértben, egy benzinkúton vagy akár a 30-as buszon.

Pár hete aztán elmentem egy előadásra, ahol épp az ellenkezője hangzott el. Kánya Kata szerint ugyanis a mai világban szinte már lehetetlen az utcán vagy a tömegközlekedési eszközökön ismerkedni, így ha valaki társat akar, annak projektszerűen rá kell feküdnie a témára. Ami azt jelenti, hogy nem elég várni a csodára, többféle lehetőséget kell teremteni egyidőben: érdemes felregisztrálni társkereső oldalakra, mellette részt venni különböző ismerkedős rendezvényeken, esetleg igénybe venni egy társkereső iroda szolgáltatásait.

Összeszorult a gyomrom, miközben ezt hallgattam, az tény, hogy a mai világban mindenki a telefonjába van beletemetkezve és nem egyszerű felvenni egy idegennel a szemkontaktust, én valahogy mégis szeretnék hinni benne, hogy ez még lehetséges. Őszintén szólva csináltam már projektet az ismerkedésből, de az általában görcsös akarásba fulladt, aminek sosem lett happy end a vége. Ugyanakkor ismerek olyat, aki rendszeresen lejárt konditerembe, hogy felszedjen egy pasit és végül ott ismerte meg a férjét és leendő gyermekeinek az apját. És ismerek olyat is, aki úgy gondolkozott, mint én, nem keresett tudatosan párt, aztán egyszer csak megunta, feljelentkezett egy társkeresőre és rögtön szembejött vele az a férfi, akit mindig is elképzelt magának.

Forrás: Shutterstock

Az ismerkedés nem fekete-fehér műfaj, mindenkinek más a taktikája, de tény, hogy a statisztikák azt mutatják, hogy sok randit kell túlélni ahhoz, hogy egyszer szembe jöjjön a nagy Ő. Erre mondta egy ismerősöm, hogy a nagy számok törvénye alapján előbb vagy utóbb mindenki megtalálja a párját, bár ő tényleg nem volt szívbajos, fűvel-fával elment randizni.

Most akkor ismerkedjünk ezerrel vagy várjuk, hogy betoppanjon az életünkbe az igazi? Én azt mondom, ha valaki érez magában erőt ahhoz, hogy mindent bevessen és több fronton is ismerkedjen, akkor csinálja! Viszont ha a hátad közepére sem kívánod már az online társkeresőket, vagy belefáradtál az állandó randizásba, akkor ne erőltesd. A lényeg, hogy legyél önazonos és csinálj olyan programokat, amiben a kedvedet leled. Amúgy is itt van a nyár és a szabadtéri programok, talán mindenki belazul kicsit, és könnyebben nyitnak egymás felé az emberek.

Mindenesetre, ha úgy érzed, hogy nehéz manapság párt találni, akkor megnyugtatlak, nem vagy ezzel az érzéssel egyedül. Valóban nem egyszerű, főleg, ha az ember már nem húszéves. Ugyanakkor én hiszek abban, hogy a zsák előbb vagy utóbb megtalálja a foltját, csak győzzük kivárni!

Nyitókép: Shutterstock

Te hol szoktál ismerkedni?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.