szerelem kibeszélő Rideg Léna magazin párkapcsolat házasság
Szép dolog a szerelem, de tényleg létezik a nagy Ő? Van olyan egyáltalán, hogy egy férfi élete végéig egyetlen nőt szeret? Kifaggattam néhány körülöttem élő férfit, ők hisznek-e a sírig tartó szerelemben.

Biztosan te, aki épp olvasod ezt a cikket is voltál már annyira szerelmes, hogy úgy érezted, bármit megtennél a másikért. Pillangók a gyomorban, a reggelig tartó smsezés, az izgatottság a találkozók előtt. Az érzés, amikor mosolyogva ébredsz és fekszel, és elfogadod, hogy nem az agy irányítja a cselekedeteidet. Ha azt hiszed, csak a nők éreznek hasonló dolgokat, elárulom, hogy tévedsz:
a rózsaszín szemüveg a férfiakon is rajta van.

Így szeret egy férfi


Egy férfira óriási hatással van az első benyomás: az, hogy milyen a nő kisugárzása, a megjelenése, vagy a mosolya. Mi, nők is alaposan megnézzük magunknak a pasikat, de tudat alatt sokan a perverz körök lefutása után azon gondolkodunk, milyenek lennének a gyerekeink, míg ez egy férfinak a kapcsolat elején (többnyire) eszébe sem jut. Vagy mégis?

Nem szeretnék általánosítani, de az esetek nagy többségében a férfiakat hajtják a vágyaik, és agyalás helyett megélik a pillanatokat. Az ismerőseimmel beszélgetve világossá vált, hogy akárcsak mi, nők, a pasik is totálisan különbözőek a szerelem terén. Van, aki már az első percben fülig szerelmes lesz, de akad olyan is, aki hetek, vagy csak hónapok után vallja be magának, hogy totál belezúgott A nőbe. Most pedig térjünk át „kutatásom" témájára.

A kérdés: El tudod képzelni, hogy egész életedben csak egy nőt szeress?


„Nem hiszek a sírig tartó szerelemben, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudom elképzelni egyetlen nővel az életem. A barátnőmmel már öt éve vagyok együtt, és eskü, amikor először megláttam, fizikai tüneteket produkáltam, azt éreztem, hogy megőrülök, ha nem szerzem meg. Ideig-óráig tartott ez az állapot, aztán az érzelmeim lecsendesültek és átalakultak. Már nem vagyok fülig szerelmes, abban viszont biztos vagyok, hogy vele akarok lenni. Elfogadtam a hibáit, szeretem olyannak, amilyen, és nem tudok elképzelni nála jobbat. Nem mondom, hogy nem nézek meg más csajokat, de ha a jövőmre gondolok, tudom, hogy Dóri mellett jó dolgom lesz. Ha így nézzük, akkor hiszek abban, hogy egész hátralévő életemben csak vele legyek, és ne kacsintgassak félre, ha nem így gondolnám, rég szakítottam volna vele. Most ezt gondolom, de nem vagyok álszent, nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy jön majd egy nő, aki átírja a terveim, és teljesen megbolondít. Ez kémia..." Ádám, 28 éves

Forrás: Shutterstock

„Egy házasság a szenvedélytől működik, nem a szerelemtől. A vad, izzó érzelmek hamar átalakulnak egy mély barátsággá, bajtársiassággá, aminek az alapja a bizalom, és az egymás iránt érzett tisztelet. Azért vettem el anyádat, mert ugyanazok voltak a terveink, egy nyelvet beszéltünk, és mindenről őszintén, teljesen nyíltan kommunikáltunk. Amikor megkértem a kezét 1987-ben, tudtam, hogy egy életre választok párt. Komolyan gondoltam, amikor azt mondtam, addig mellette leszek, míg a halál el nem választ minket. Ő volt az én cinkostársam az elmúlt 33 évben, és bár fizikailag sajnos már nincs mellettem, örökre összetartozunk. Szóval igen, el tudom képzelni, csak meg kell találni a majdnem tökéletes társat!" - Péter, 69 éves

„15 évvel ezelőtt ismertem meg a feleségem, és most sem választanék mást. Megbízunk egymásban, vonzódunk egymáshoz, és előre húzzuk egymást, nem pedig visszafelé. Támogatjuk egymást, legyen szó bármiről, és teret hagyunk a másiknak. Minden nap dolgozunk azért, hogy ez így is maradjon, de annyi mélypontot éltünk már át együtt, hogy számomra nem kérdés, lehet egyetlen nőt szeretni egy életen át. Még akkor is, ha néha egy kanál vízben megfojtanám." Gábor, 43 éves

Nyitókép:Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.