szerelem túlsúly magazin párkapcsolat testméret Németh Ágnes ismerkedés elvárások magasság
Egy ismerkedős csoportban láttam meg egy 40 éves férfi bemutatkozását. Szimpatikus volt, külsőleg megnyerő, aztán jött egy mondat, amiben kifejtette, hogy neki 5-7 kg túlsúly már kizáró tényező az ismerkedésnél. Bár rajtam nincs 2 kg túlsúly sem, mégis felhúztam a szemöldökömet: most komolyan, ezen múlik a szerelem?

Félreértés ne essék, mindenkinek lehetnek elképzelései az ideális nőről vagy férfiról, és tulajdonképpen az is értékelendő, hogy a férfi őszintén kommunikálta mindezt. Bár hozzátenném, ha fordított esetben egy nő őszintén leírná, hogy pénzes pasira vágyik, aki legyen minimum 185 cm magas, kigyúrt és piszkosul jóképű, akkor ő lenne a legnagyobb picsa a világon. De azt támogatom, hogy legyünk őszinték, bár bizonyos esetben szerencsésebb megválogatni a szavainkat. A „ne legyen rajtad túlsúly" szerintem szebben hangzik úgy, hogy „előnyben részesítem a sportos hölgyeket", ebből is lejön a lényeg.

Azt gondolom, hogy ez a súlytéma még mindig egy nagyon érzékeny terület, főleg a nőknél, és könnyen darázsfészekbe lehet nyúlni vele. A fent említett úriember posztja konkrétan felrobbantotta az internetet, számos csoporttag sértve érezte magát és a nemtetszését fejezte ki, amit ő könnyedén elintézett azzal, hogy szerencsére akad pár olyan nő is, aki nem mentális roncs és helyén van az önbizalma.

Nos, én azt gondolom, hogy vannak nők, akik 10+ kg súlyfelesleggel is tele vannak önbizalommal és dögösebbek, mint vékony társaik.

Önmagában nem a súlyfelesleg miatt lesz egy nő mentális roncs, hanem a beszólások, a társadalmi hozzáállás és az elferdült szépségideálok miatt.

Bár itt hozzátenném, én világéletemben vékony voltam és legalább annyi bántást kaptam emiatt, mint a túlsúlyos barátaim. Úgyhogy vékony nőként is lehetnek az embernek önbizalom problémái.

Nem az a gond, hogy valakit zavar 5 kg súlyfelesleg, hisz a legtöbb nőt meg az zavarja, ha a pasi legalább 10 centivel nem magasabb nála. A

baj ott van szerintem, hogy centikhez és kilókhoz mérjük a szerelmet és a jó párkapcsolatot. Nem csoda, hogy ennyi magányos ember rohangál ebben a világban.

Forrás: Shutterstock

Mindenki fejében ott él egy kép az ideális nőről vagy férfiről, ezt keresi-kutatja, közben pedig lehet, hogy már régóta ott van az orra előtt az igazi, csak éppen észre sem veszi, mert nem illeszkedik a képkeretbe.

Nekem eddig szinte csak olyan barátaim voltak, akik első látásra nem voltak az eseteim. Mégis valami megfogott bennük és megszerettem őket a belső értékeik és a kisugárzásuk alapján. Soha nem 5 kilón múlt a szerelem. Ha megszeretünk valakit, a külseje amúgy is megszépül, és egy idő után már őt látjuk a legszebbnek.

A nő súlya pedig amúgy is változó tényező, hacsak nem figyel rá mániákusan. Nekem mindig is riasztó volt egy olyan férfi, aki kijelentette, hogy csak a vékony nőket szereti. Mert mi van akkor, ha a vékony nő szül 1-2 gyereket és nem lesz vékony többé? Ráadásul, ki akarna magának egy olyan férfit, akinek mindig tökéletesen meg kell felelni? Ez aztán pont nem arról szól, hogy nyugodtan lehetsz önmagad egy kapcsolatban.

Egy szó mint száz, elgondolkodtattak a fent említett úriember sorai és feltettem magamnak is a kérdést, vajon nekem is ilyen magas elvárásaim vannak? Talán ez is korral jár, hogy az ember már biztosan tudja, kit akar és kit nem?


Vajon hány értékes embert zárunk ki emiatt, akikkel megélhetnénk végre azt, amire vágyunk?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.