magazin hűtlenség kibeszélő huszonéves megcsalás Németh Ágnes szakítás
Nemrég olvastam egy cikket arról, hogy mi a megcsalás legfőbb két oka a mai huszonévesek körében. Igaz, már régen jártam a húszas éveimben, de a megcsalás már akkor is távol állt tőlem. Sose értettem igazán: ha két ember nem szereti már egymást, miért nem szakítanak inkább?

Én sose csaltam meg egy páromat se. Na jó, bevallom, egyszer csókolóztam úgy, hogy még kapcsolatban voltam, de a csók után nem sokkal szakítottam az akkori párommal és összejöttem a csókkirállyal. Eszembe se jutott, hogy megtartsam a páromat és közben hancúrozzak az új pasimmal is. Lehet, hogy régimódi vagyok, de én sose tudtam volna tükörbe nézni, na meg a társam szemébe nézni úgy, hogy közben mással is találkozgatok. Nekem ez nem ment és nem is vágytam rá soha.

Mivel magamból indultam ki, azt gondoltam, hogy ezzel a partnereim is így vannak, úgyhogy alapjában véve sose voltam féltékeny típus. Az élet aztán mégsem engem igazolt, ugyanis kiderült az egyik exemről, hogy ő bizony a kapcsolatunk vége felé már máshol is kereste a boldogságot. Utólag belegondolva voltak jelek, egyszer például egy idegen lány üzenetét találtam meg a telefonjában. Persze kidumálta, azt mondta, hogy az öccse használta a telefonját, mert az övé lemerült. Még fel is hívta, úgy, hogy kihangosította, én meg elhittem az egész színjátékot, mert egyrészt iszonyú naiv voltam akkoriban, másrészt pedig nyilván el akartam hinni.

Visszatérve az ominózus cikkre, azt írták, hogy két okból kifolyólag csalják meg a párjukat a mai huszonévesek.Az egyik, hogy párjuk nem tudja kielégíteni minden szexuális igényüket, vágyukat - ez a válaszadók 73 százalékánál volt a hűtlenség elsődleges oka. Ha belegondolok, nekem is volt több olyan kezdődő kapcsolatom, ahol különböző okokból kifolyólag nem működött a szex. Tapasztalataim szerint amelyik kapcsolatban ez nem működik, az bizony nagy eséllyel hamar véget ér. Bár itt is azt gondolom, hogy megcsalás helyett inkább őszintén el kellene beszélgetni az igényeinkről, hisz lehet, hogy nem is tud róla a másik, titkon mire vágyunk.

Forrás: Shutterstock

A megcsalás másik fő oka, hogy a felmérésben résztvevő fiatalok nagyobb függetlenségre vágynak. Erről megint csak az jut eszembe, mennyire megy ki a divatból az elköteleződés. A legtöbben karriert akarnak, sok pénzt, menő Instagram profilt, az emberi kapcsolatok pedig egyre inkább veszítenek az értékükből. Persze nem kell ebből nagy ügyet csinálni, felmész a Tinderre és ha szerencséd van, pár órán belül már újabb hal akad a horgodra, ami nyilván kevesebb energia, na meg alkalmazkodás, mint egy komoly párkapcsolat.

Most jöhetnék azzal, hogy bezzeg az én időmben ez nem így volt, de igazából akkor sem volt ez másképp. Amíg az ember fiatal, azt gondolja, örökké fog élni. Amíg még nem ketyeg a biológiai óra, a kutya sem törődik azzal, hogy esetleg ideje lenne családot alapítani. Megcsalás is volt mindig, még a nagyszüleink idejében is, csak akkor még diszkrétebben csinálták.

Én azt gondolom, hogy ha nem működik a szex, akkor nem érdemes sokáig benne maradni a kapcsolatban. Megcsalás helyett sokkal több értelme van inkább elengedni a másikat és továbblépni, hogy mindkét félnek több esélye legyen megtalálni az igazit. Ha meg valaki függetlenségre vágyik, az is rendben van, de szerintem annak nem kell párkapcsolat. Mert az nem fair a másikkal szemben. Ha meg még magad sem tudod, mit akarsz, akkor próbáld ki, hogy komoly vagy laza párkapcsolatban érzed jobban magad vagy éppen egyedül. Szerintem a megcsalás nem megoldás, inkább egy gyáva lépés ahelyett, hogy bevállalnád, mire vágysz igazán.

Kezdőkép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.