magazin kibeszélő férfi ismerkedés
Mikor lett ennyire természetes mások érzéseivel szórakozni? Sokat gondolkodtam ezen az elmúlt időszakban, és arra jutottam, hogy erre csak egy olyan ember képes, aki önmagát nem teszi bele az aktuális ismerkedésbe.

Persze randizgat (már akivel eljut odáig), és talán valamennyire még élvezi is, hiszen nagyon igényli a törődést és a figyelmet. Általában több vasat tart a tűzben, mert ha az egyik jelentkező ugrik, kell, hogy kéznél legyen egy következő. Szereti elhitetni az „áldozattal", hogy ő bizony nagyon komoly kapcsolatot keres. Azt azonban nem igazán tudja/akarja kifejteni, hogy valójában mik azok a tulajdonságok, amik számára nélkülözhetetlenek a másikból.

Kérdezget, de legtöbbször csak amolyan sablonos kérdéseket tesz fel, és nagyon ügyel arra, nehogy komolyabb vizekre evezzetek és beszélnie kelljen magáról, az „érzéseiről" vagy esetleg korábbi tapasztalatokról. Te is kérdezgeted őt, persze igyekszel komolyabb témákat is érinteni, amikre ímmel-ámmal válaszol is, bár részletesen semmit sem fejt ki. A mondandóját pedig olyan cukiskodásokkal tűzdeli tele, hogy eleinte eszedbe sem jut kételkedni benne.

Magadnak sem vallod be, de lényegében te tartod igazán életben ezt a beszélgetést és rettegsz, hogy ha te abbahagyod, akkor azon nyomban meg is hal. Azt viszont nem hagyhatod, hiszen még ha lassan is, de azért haladtok (legalábbis azt hiszed), meg hát annyira hasonló a humorotok, és olyan aranyos, hogy ilyen visszahúzódó - minden bizonnyal csak türelmesnek kell lenned vele.

Igen, nagyon egyszerű ilyenekre gondolni és gyártani a mentségeket. De tényleg el is hiszed ezeket?

Tudom, közben attól félsz, hogy mi lesz, ha soha senki más nem fog tetszeni neked, de hidd el, nem ő az utolsó esélyed arra, hogy valaki mellett boldog lehess, sőt. Idővel majd te is rájössz, hogy egy ilyen emberrel még az első randiig is irtó nehéz eljutni, mert ott már nem érzi magát kellő biztonságban. Amíg csak üzenget, mindig azt fogja írni, amit „hallani" szeretnél, viszont ha szemtől szemben lát téged, lelkileg azonnal visszavonulót fúj. Sőt, ha még tetszel is neki és a randi is jól sikerül, akkor amíg te a fellegekben fogsz járni, ő a háttérben azon fog munkálkodni nagy erőkkel, hogy hogyan tarthatna téged távol magától.

Forrás: Shutterstock

A találkozó utáni napokban újra gőzerővel megy az üzengetés, többet kezdeményez a megszokottnál, de ezzel tulajdonképpen csak benned akarja elhinteni az újabb adag varázsport. Ennek hála nem látsz semmit reálisan, boldog vagy és elhiszed, hogy végre igazán elkezdted őt érdekelni, és talán szép lassan beenged a kis világába. Igazi érzelmi hullámvasút egy ilyen személlyel már maga az ismerkedési fázis is. Te alig várod, hogy újra írjon, mindeközben ő alig várja, hogy csupán a nyakadba zúdíthassa a napi gondjait, hiszen úgy gondolja, mi értelme köztetek bárminek is, ha nem oszthatja meg veled az élete nehézségeit. Elfelejti azt, hogy te nem egy lelki szemetesláda vagy, amibe ő belehányja a létező összes problémáját, te pedig kezdj vele amit tudsz.

Ezután újabb napok telnek el anélkül, hogy bármi konkrét lépést tenne a következő randitok érdekében. Húzza az időt, ígérget, és persze érzelmileg manipulál. Mindig van egy fontos családi esemény, egy még fontosabb összejövetel a barátokkal, és persze a munkája is hirtelen sokkal több lesz - de ne izgul, nagyon jól érezte magát veled és nagyon várja már a következő találkozót.

Persze türelmes vagy, hiszen ezeket a dolgokat nem lehet siettetni, meg ugye, mint tudjuk, a jó dolgokra várni kell - tehát reménykedsz abban, hogy erre is megéri várni. Minden áldott reggel azzal a reményteli gondolattal indulsz neki a napnak, hogy talán ma megtörténik az, amire olyan régóta vársz, de aztán minden este úrrá lesz rajtad a csalódottság. Napról napra nehezebb hinni abban, hogy valaha is be fog téged engedni az életébe. Sajnos nem fog, vagy azért, mert túl gyáva szeretni, vagy mert egyenesen képtelen rá - ahogy arra is, hogy ezt közölje a legelején. Mert nem azzal van baj, ha valaki nem akar komoly kapcsolatot (talán soha), hanem azzal van nagyon nagy baj, hogy erről képes számtalan ember szemébe hazudni, csak azért, hogy ideig óráig jól szórakozhasson.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.