kompromisszum kibeszélő összeköltözés férfivélemény
Az összeköltözés minden jól haladó kapcsolat velejárója, egy következő lépcsőfok, ami alapvetően boldogságra ad okot. Ettől még persze a dolognak megvannak a maga nehézségei...

Bármennyire is imádjátok egymást, minden kapcsolatba kellenek kompromisszumok, ez pedig leginkább akkor érződik, amikor összebútoroztok. Na de, mik azok az idegesítő apróságok, melyek a férfiak agyára mennek?

Haj(jajj)

Ami a nők számára a borotválkozás után mindenhol ott heverő borosta, az a férfiaknak a mindenhol elhullatott női hajszál. Nevetséges apróság? Igen. Tehet róla bárki? Dehogy! Mégis az egyik legnehezebben megszokható velejárója az együttélésnek az, hogy hirtelen mindenhol alkar méretű hajszálakat talál az ember fia. Persze mind tudjuk, hogy nem szándékos hajtépkedésről és a szálak szisztematikus szétszórásáról van szó, de azért a lefolyóban megbúvó csomóktól sok férfinak lesz kölcsönös hajhullása.

Viszlát egyedüllét

Akár férfi vagy, akár nő, a legnehezebb az összeköltözésben a magányosan eltöltött órák számának drasztikus csökkenése. Ami persze a legpozitívabb hozadéka is a dolognak, hiszen itt nem arról van szó, hogy egy koleszba költözöl, vagy haza a nyaggató szülőkhöz, de mégis, az egyedüllét hiánya sokszor fájó pont. Már nem olyan egyszerű spontán sörözésekre áthívni a haverokat, vagy napokig elviselni a mosatlant és rendelt kaján élni, hiszen másra is tekintettel kell lenned. Ha pedig összezörrentek, akkor jön a kanapén alvás vagy léphetsz le otthonról, hiszen már nem opció, hogy ma inkább otthon alszol.

Forrás: Shutterstock

Újradekorálás

Bár általánosságban a férfiak minimalistábbak, ha az otthon berendezéséről van szó, mindannyiunknak van egy-két olyan elengedhetetlen dísztárgya, emléke, aprósága, ami legénylakássá teszi a lakhelyünket. Kinek egy dartstábla, kinek egy falra felfüggesztett gitár, kinek pedig egy poszter vagy bármi olyan, ami számunkra „létszükséglet", de egy nő számára kukába való és otromba dekor. Ezek jobb esetben csak új helyre lesznek száműzve, a rosszabb forgatókönyv szerint a pincébe vagy a kukába landolnak, a helyükre pedig olyan dolgok kerülnek, melyekről soha nem gondoltad volna, hogy megtalálhatóak lesznek a háztartásodban.

Örökös rumli és mániás rendszerezés

Lehet akár több tucat közös érdeklődési körötök, és lehettek egy hollywoodi filmből előlépett álompár, akkor is jó esély van arra, hogy egyikőtök rumlisabb, mint a másik. Márpedig, ha van valami, amit nehéz megszokni, az az, hogy egy fedél alatt élsz egy olyan emberrel, aki teljesen felforgatja a közvetlen környezetedet. Széthagyott ruhák, tornyosuló mosatlan, mindezt jobb, ha még az elején tisztázzátok, különben hamar parázs viták alakulhatnak ki.

Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy minden fanyarkodás ellenére ezek csak elhanyagolható kis kellemetlenségek, és szokatlan apróságok, melyek eleinte még zavarják az embert, de azért aggodalomra nincs ok, hiszen minden csak megszokás kérdése.

Nyitókép: Shutterstock

Te hajlandó vagy kompromisszumokat kötni, hogy együtt élj a szerelmeddel?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.