párkapcsolat kibeszélő társas magány magány
A hanyatlás néma űrt tépett közénk. Elért hát minket is a romlás.Az enyészet halk szárnysusogását meg sem hallottuk, mikor letelepedett mellénk.

Kopasz nyakát sziszegve nyújtogatta felénk, és kettőnk között elmúlt minden kedves szó. Halálszaga megtöltötte a tüdőnket, és mi együtt fuldokoltunk a nagy megszűnésben. Már nem néztünk többé egymásra. A veszekedéseink egyre hevesebbek, egyre durvábbak, szinte határ nélkülivé váltak. Kihűlve keringtünk egymás körül a nagy semmiben. Aztán már a veszekedéseket is elnyelte a pusztulás. Dekadens csendben utaztunk tovább egymás mellett, mégis külön-külön.

Reggelente vádló haraggal kérdeztük a tükörképünk: hogyan történhetett meg ez, pont velünk? Néha még nyúltunk egymás keze felé, de már nem volt jelentősége. A szívben állandó vendég lett az üres, sötét, fekete semmi.

Amikor sorvad a lelked, akkor persze megérkezik a kísértés. Engem egy gáncs nélküli lovag fényes vértezetében lepett meg. És én gyenge voltam. Amikor először írtam a másik férfira, a dögmadár biztatón bújt hozzám, és ocsmány fejét az ölembe hajtotta. Attól a férfitól pont azt kaptam, amire vágytam: figyelmet, törődést, érzelmi támaszt.

Soha nem történt ennél több, holott már ez is valami. Én új erőre kaptam, és voltak újra nevetések - csak épp valaki mással. Újra vidámság, újra élet, kedvesség és figyelem költözött az életembe. A titkos, virtuális életembe.

Forrás: Shutterstock

Közben pedig egyre kevésbé értettem, mi tart mégis a jégszívű férfi mellett. Sosem mondta, sosem éreztette, hogy szeret. Csak élte az életét, és megengedte, hogy csatlakozzam hozzá. De kezdetben még jó volt így, pont elég. Teljes szívből hittem: bennem annyi szerelem van, hogy elég lesz kettőnknek is. De tévedtem. Kiszipolyozott belőlem mindent, és már csak aszott csontvázként kóvályogtam a házunk falai között.

Mikor a Jégszívű elolvasta a Lovag üzeneteit, nem kiabált. Nem tombolt, és nem volt haragos. Szomorú megértésbe torzult az arca. És én láttam a kínt, amit egymásnak okoztunk. És a fájdalma nekem fájt. Nem tudtuk, hogyan tovább, csak azt, hogy visszavonhatatlanul zuhanunk bele a végbe. Nincs itt már semmi, csak a hanyatlás, ami epekedve várja szaftos lakomáját.

A Jégszívű saját magát hibáztatta. Akkor, abban a percben észrevette a magányomat. Jobban megértett, mint előtte bármikor máskor. Mégsem nyúlt felém, helyette szótlanul távozott, és magamra hagyott a szégyenemmel. Aznap szorongtam, hogy elveszítem ezt a nagy semmit. És a hanyatlás magához ölelt, rám borult, és fekete tollaival melengetett.

Mikor visszatért hozzám, a keselyű vijjogva, bosszúsan reppent tovább. Mi pedig hosszasan öleltük egymást szótlanul, és tudtuk: még nem. Ma még biztosan nem leszünk az övé. És végre meghallottuk egymást, ahogy gyermekünk szőke fürtjei beborították arcunkat.

Török Hanna


Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.