szerelem kibeszélő tisztelet fájdalom
Mindenem üres. Tudod minden érzésemet, gondolatomat. Mégis mit rakhatnék még eléd, hogy ne csak a magad igaza maradjon az asztalon? Néznélek, de nem látlak, elfed a köd, a homály, amit rám terheltél.

Kezdhetném üres lappal, de mocskos mind, ami a kezemben van. Mondd, erre hogy írjak? Hogy rajzolhatnék erre szépet, kedveset, szerelmeset? Kezdhetnénk újra elölről, lehetne csodás a vége végre. De hova rakjam mindazt, amit már megéltem melletted? Ki fogja eltüntetni azokat a sötét foltokat? Nekem kellene? Vagy neked? Közös erővel radírozzuk ki? Meddig menne? Míg az egónk újra bele nem köpne a levesbe? Amíg újra félre nem értesz, és rám nem húzod a világ összes bűnét és baját?

  • Hibáztam. Többször, mint kellett volna.
  • Hibáztam, mert becsuktam az ajtót.
  • Hibáztam, mert szóltam.
  • Hibáztam, mert a kulcsot a zárban hagytam.
  • Hibáztam, mert nem bíztam.
  • Hibáztam, mert visszafogadtalak.
  • Hibázom, mert nem bírom.
  • Hibázom, mert most is emiatt sírok: a meg nem történt események miatt, a ki nem mondott vagy a levegőben elillanó szavak miatt, és a tettek miatt, amiket nem láttam.

Lehetne szép a vége, csak nem látom, hol van, és meddig loholjak még. Lehet, te csinálod jól: semmi túlagyalás, semmi színjáték, csak simán, egyszerűen. De vajon én mikor szabadulok meg a mélybe rántó gondolataimtól?

Szeretnék okosat mondani neked, amitől rájössz, milyen hibákat követünk el az emberi gyarlóságunk miatt. Szeretnék hibás lenni, szeretnék szenvedni a bűnöm súlya alatt, de nem létezik ilyen. Nem vétettem ellened akkorát, hogy ezt a terhet kelljen viselnem a hátamon.

Hiányozni fog majd a "jó reggelt", a "jó éjt", a szíved, a szemed... Pedig mikor belenéztem, nem láttam semmit: se szeretetet, se tiszteletet. Lelketlenül romboltál bennem, kockázatot és felelősséget sem vállalva.

Forrás: Shutterstock

Ha most mész, akkor bezárom az ajtót. Átadom másnak a helyemet - talán a következő majd ügyesebb lesz. Talán a másik majd nem fog sírni a közönyösségeden. Talán ő majd úgy fog szeretni, hogy képes lesz belehalni. Én már képtelen vagyok. Meggyászollak, ahogy mindig tesszük, mikor valaki átlép a hídon.

Itt az idő, fuss előlem, messzire! Ne, ne nézz vissza rám! Nem akarom, hogy láss még egyszer. Ne lásd meg újra azt a kis rést, ahol újra visszakúszhatsz!

Percek vagy talán már csak másodperceink vannak hátra. Szeretetben akartam eltölteni, békésen és nem pusztítva. Nézve az arcod vonásait, a lelked foltjait, melyeket annyira próbáltál elrejteni előlem. Látod, nekem is vannak. De hiába vagyunk mi zsák és a foltja: hibásan kezdtük, hibásan végezzük. Találkozunk odaát, ha addig nem vétkezem újra...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.