internet kibeszélő csaló szélhámos társkeresés ismerkedés
Az internetes társkeresés a mindennapok része. Míg régen még titkolni kellett, ha valaki magazinok apróhirdetés rovatában keresett párt, ma már nyíltan Tinderezik az ifjúság. Sőt már szinte nincs olyan középkorú szingli, aki ne lenne felregisztrálva legalább két netes társkereső oldalra. És ezzel nincs is baj. Kivéve, ha egy szélhámossal sodor össze a sors.

A fiatalokkal ellentétben a középkorúaknak már "van vesztenivalójuk" - ami az anyagiakat illeti. Így a magányos 40-esek és 50-esek könnyen szélhámosok célpontjaivá válhatnak. Tisztázzuk a legelején, aki csak szexet akar, az nem szélhámos. Nem azért, mert mai társadalmunk erkölcseibe ez belefér, hanem azért, mert az interneten történő ismerkedés, sajnos szólhat erről is.

Az igazi szélhámos a pénzedre hajt, és lehet férfi, lehet nő.

Persze vannak nők, akik az interneten keresik a megmentőjüket, azt a férfit, aki majd egyik percről a másikra beléjük szeret, kihúzza őket a nyomorból, és anyagi biztonságot nyújt. Ők sem szélhámosok.

Forrás: Getty Images/kupicoo/Kupicoo

A szélhámosok kedvesmosolyú, megnyerő emberek. Olyan férfiak, nők, akik lebilincselő modorukkal csábítanak. Olyan hiszékeny embereket keresnek, akik szeretetre éhesen várják a csodát estéről estére az interneten. A csalók különleges érzékkel találják meg azt a típust, aki hisz majd nekik, aki annyira vágyik egy kis szeretetre, romantikára, hogy az teljesen elnyom minden vészjelzést, amit az agy küld a szívnek.

Nem, ők nem buták vagy naivak. Hanem csak egy picit belefáradtak abba, hogy hideg fejjel arra várjanak, hogy végre az ő tündérmeséjük is elkezdődjön...

Aztán pár hónapnyi ismeretség után, mikor már dúl a szerelem, létrejön a szexuális együttlét, mely feltehetően fergeteges, a csaló előáll átmeneti pénzügyi problémáival. Ez mindenkivel megeshet. És ő nem is kér pénzt! Egyedül szeretné megoldani a saját gondját! "Mert ő ilyen típus..." De persze a szerelmes nő, férfi - aki bedőlt ennek a jól felépített hazugság sorozatnak -, segíteni akar. Szinte ráerőlteti a pénzét a széhámosra, hogy segítsen - önként és dalolva.

Most mondhatjuk: velem ilyen nem történhet meg! De olyan biztos ez?

A minap megkérdeztem egy ilyen csapdába esett nőt, hogy mit tanácsolna sorstársainak:

Tinder-csaló: miért az áldozatokat hibáztatjuk?

Szóval a megelőzés a lényeg!

Résen kell lenni, és nem szabad hurráoptimista módon megrészegülni attól, hogy végre veled is megtörténik a tündérmese!

Amire nagyon figyelj:

  • Ha interneten ismerkedsz, válassz színvonalasabb párkereső oldalakat.
  • Ne adj meg sok személyes adatot, munkahelyet, lakcímet, telefonszámot.
  • Ne engedd be az illetőt idejekorán a lakásodba.
  • Figyelj az apró jelekre, és ne haladj túl gyorsan! Ez nem a második kamaszkor!
  • Próbálj több dolgot megtudni róla. Informálódj!
  • Ha az illető sokat dolgozik, telefonál, üzenetek ír mikor veled van, érdemes faggatni, előbb-utóbb, belezavarodhat a hazugságokba.
  • Ne adj kölcsön pénzt! Hónapok múlva sem!

Persze nem szabad paranoid rendőrnyomozóvá változni. De ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor nem is az!

Kereskedő Emőke

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.