szerelem kibeszélő recept magazin kapcsolat
Sokszor elgondolkodtam már azon, van-e bármi titka az életen át tartó szerelemnek. A tökéletes receptet még nem találtam meg hozzá, de a hozzávalók listája már majdnem teljes.

Lehetséges-e egy életen át szeretni valakit?
Nem tudom.

Másoknak sikerült már?
Igen, például a szüleimnek is.

Megpróbálom úgy élni az életem, hogy nekem is sikerüljön?
Igen.

Mit kell tennem?
Először is meg kell találnom a tökéletes férfit hozzá. Ez megtörtént.

Honnan tudom, hogy tökéletes?
Meg kellett hozzá ismernem. Minden tulajdonságát és rezdülésének jelentését ismernem kell.

Ismerem már őt?
Szerintem igen, bár mindig van valami újdonság, amivel meg tud lepni.

Ez így jó?
Igen, hiszen változatos az életünk, nem unjuk meg gyorsan egymást.

De mégis, mi kell ahhoz, hogy egy életen át ne unjuk meg egymást?
Szeretni a másikat feltétel nélkül.

És ezt, hogy lehet?
Nincs hozzá recept. Meg kell ismerni a másikhoz a használati útmutatót.

Nem lenne egyszerűbb, ha a kapcsolat elején elmondanánk egymásnak, hogyan működünk?
Egyszerűbbnek biztos egyszerűbb lenne, de nem tudna fejlődni benne a kapcsolatunk. Így mi tapasztalunk meg mindent a másikkal kapcsolatban. Akkor meg gondolj bele, kapsz egy útmutatót, mit hogyan kell csinálnod.

Hát nem egyszerűbb, ha kipróbálod?

Például, ha elolvasnám a "kiskönyvben", mitől lesz ideges, akkor azt nem csinálnám, de akkor nem is ismerném meg azt az oldalát, hogy akkor milyen lenne. Ezzel pedig saját magamat csapnám be.

Honnan tudom, hogy szerelmes vagyok?
Egy olyan érzés fog el ilyenkor, hogy ha rá gondolok melegség tölti el a szívemet. Iyenkor a testemet a nyári forróságban is ki tudja rázni a hideg.

Forrás: Shutterstock

Elmúlik ez az érzés?
Nem tudom. De, ha minden nap teszünk egymásért, akkor nem, vagyis remélem, hogy nem. Amint elkezdünk nem egymással foglalkozni, rögtön bekövetkezik a baj.

Biztos nem alakul át szeretetté?
De, egy idő után biztosan, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlen kialszik a szerelem lángja is.

Ezt, hogy értem?
Úgy, hogy szerintem ez egy hullámvasút. Egyszer lent, egyszer fent. Van, amikor én érzem, hogy nagyon szerelmes vagyok belé, lehet ő akkor éppen kevésbé, de így működik egy kapcsolat a szerelmünkkel húzzuk egymást.

Mit szeretek benne?
Minden rezdülését, mozdulatát, pillantását, ahogy rám néz, a gödröcskét az arcán, ha rám mosolyog, egyszerűen mindent szeretek benne. Szeretem, hogy látja, ha fáradt vagyok és próbálja ilyenkor megkönnyíteni a napomat.

És mi van a rossz tulajdonságaival?
Nem tagadom, azok is vannak. De meg kell tanulnom együtt élni vele, elfogadom olyannak, amilyen. Hiszen ő is ezt teszi velem. Én sem vagyok tökéletes, nekem is van rossz tulajdonságom, még akkor is, ha ezt nem szeretem olykor beismerni.

Mit gondolok a féltékenységről?
Megöli a kapcsolatot. A Bizalom az alapja mindennek. Miért csalna meg, ha minden jó kettőnk között? Nem élhetünk folyton rettegésben, hogy mi lesz, ha? Élvezzük azt az időszakot, amíg együtt vagyunk és akkor nem akar másra gondolni.

Szoktunk-e veszekedni?
Persze, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. De egy kapcsolat nem csak a szépről szól, hanem, arról is hogy a nehezebb időszakban is egymás mellett tudjunk lenni. Megpróbálunk mindent megbeszélni és megoldani. Ez a kulcsa mindennek.

Mindenben egyetértünk?
Nem, de nem is kell, ettől vagyunk tökéletes páros, hogy meg tudjuk egymást győzni, ha kell, de el tudjuk fogadni a másik véleményét is.

Örökké fog tartani?
Mindennap teszünk azért, hogy örökké tartson.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.