párkapcsolat kibeszélő szakítás ismerkedés
Hajlamosak vagyunk arra, hogy ha nem kellünk valakinek, akkor mély depresszióba zuhanunk és minden nagyon sötéten látunk, beleértve önmagunkat is. Azt érezzük, nem vagyunk elég jók, minket senkit se szeret. Nos, az önsajnálat még senkit nem vitt előbbre az életbe, úgyhogy inkább fogadd meg ezeket a tanácsokat.

Felejtsd el, hogy nem vagy elég jó

Azért mert ő nem ismerte fel az értékeidet és mert úgy érzi, hogy nem veled akarja leélni az életét, attól veled még az égvilágon semmi gond sincs! Gondolod, hogy a tulipán értéktelennek érzi magát a virágboltban, csak mert valaki inkább rózsát vásárol? Persze, fájdalmas, ha valaki nem téged választ, de ez sok esetben nem téged minősít. Fogadd el a döntését és emelt fővel menj tovább!

Légy őszinte magadhoz, te miért akartad őt annyira?

Mi volt az, ami ennyire megfogott benne? A lelke tetszett meg, esetleg a menő kocsija vagy az, hogy mellette végre megélhetted volna az álmaidat? Valójában sokszor nem az embert magát szereted meg, hanem a képet, az illúziót, amit őt körülveszi. Kialakítasz egy álomképet, hogy mellette ilyen meg olyan szuper életed lehetne, holott sok esetben alig ismered. Az is lehet, hogy igazából a tudatalattid vonzódik hozzá, mert olyan mint az anyukád vagy az apukád. És végül ugyanúgy elutasít, ahogy annak idején néha anyukád vagy apukád tette.

Tedd fel magadnak a kérdést, miért olyan ember kell, aki nem akar téged?

Érezteti, hogy nem akar téged, nem keres, nem akar látni, te pedig annyira rákattansz, hogy bármit megtennél, csak hogy magadhoz láncold. Elgondolkoztál azon valaha, miért kell neked egy olyan ember, akinek nem vagy fontos, akinek nem kellesz igazán?

Valójában a szíved hangját hallod ilyenkor vagy az egód akarja őt mindenáron? Mert hát, mi az hogy te nem kellesz valakinek...

Lehet, hogy neki nem kellettél, de más majd mindenkinél jobban akar téged

Soha nem felejtem el, hogy egy exem azt mondta nekem, hogy mennyire hálás az összes férfinak, aki valaha visszautasított, mert legalább így most mi együtt lehetünk.

Forrás: Shutterstock

Ő úgy szeretett, ahogy vagyok. Te is megtalálod majd azt az embert, aki olyannak fogad el, amilyen vagy és akinek kelleni fogsz szőröstül-bőröstül. Viszont ehhez az kell, hogy elengedd az ábrándokat és a görcsös ragaszkodást olyan emberekhez, akik valamiért nem rád vágynak.

Tanulj belőle!

Ha többször is előfordul, hogy visszautasítanak, akkor érdemes azon is elgondolkoznod, miért történik ez. Esetleg mit kellene másképp csinálnod vagy mi az, amit mutat neked ez a helyzet. Valójában minden ember tükröt tart nekünk és megmutatja, mi mit gondolunk saját magunkról. Ha te azt gondolod magadról, hogy nem vagy szerethető, akkor a külvilág is ezt fogja mutatni. Ha nem szereted eléggé önmagad, akkor más se fog tudni igazán szeretni. Érdemes ezzel foglalkoznod és ha nem boldogulsz egyedül, segítséget kérni. Akár exeket is megkérdezhetsz, hogy miért nem akartak téged?

A szerelmen és a párkapcsolaton kívül még annyi szép dolog van az életben

És végül, de nem utolsósorban, az élet sokkal több annál, mint hogy most van-e párod vagy nincs és kellettél-e XY-nak, vagy sem. Ha állandóan ezen pörögsz, akkor egyre inkább lefelé viszed magad az örvényben. Ha viszont sikerül felismerned, hogy milyen értékes vagy és az élet is mennyi csodát rejt, ha elkezded egyedül is élvezni az életedet, akkor sokkal nagyobb eséllyel jön olyan ember az életedbe, aki azonnal igent mond rád.

Kezdőkép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.