Még mindig a kanapén tespedsz egész délután? Ideje végre felemelni a seggedet!

sport kibeszélő egészség magazin mozgás
Hónapok óta alig mozogsz? Munka után egyből a kanapéra veted le magadat, és onnan már csak az ágyba vánszorogsz el félkómásan? Ideje végre felemelni a seggedet és tenni azért, hogy ne egy beteg és elhízott ember nézzen veled farkasszemet a tükörben.

Az elmúlt két év az egész világot rettenetesen megviselte. A vírus teljesen felborította a mindennapjainkat, átformálta a szokásainkat és korlátozta az életünket. Bár voltak, akik ebben a nehéz helyzetben is találtak motivációt arra, hogy ne hanyagolják el a mozgást, foglalkozzanak a testükkel és a lelkükkel egyaránt, a legtöbben hosszú távú kapcsolatot kötöttek a kanapéval, a távirányítóval és a csipszes zacskóval. Mindezt úgy, hogy ezek az emberek legbelül érzik, hogy ez a lehető legrosszabb, amit tehetnek magukkal, mégsem állnak fel, söprik le a mellkasukról a morzsákat és veszik újra kezükbe életük irányítását. De ennek most és mindenkorra legyen vége! Hé te, aki a kanapén roskadsz és unalmadban szinte halálra zabálod magad, te, aki napi 300 lépésnél nem teszel meg többet, emeld meg végre a seggedet és ne mérgezd magad tovább. Elég volt a semmittevésből!

Tisztában vagy azzal, hogy milyen káros, amit művelsz magaddal?

Állandóan lehangolt, feszült és fáradt vagy? Nem tudsz anélkül beszélni másokkal, hogy ne káromkodnál, ne lennél negatív és türelmetlen? Hamar elfogy az energiád és úgy érzed, egész nap csak aludnál? Állandóan éhesnek érzed magad és miután feltankoltál mindenféle finomsággal, nem érzed, hogy jól laktál volna? Tudod, miért van ez? Mert sz*rt sem törődsz magaddal!

A mozgás hiánya a test állóképességének hanyatlása mellett hosszú távon a szellemi képességet is rombolja. Arról nem is beszélve, hogy a rendszeres mozgás és az egészséges, rendszertelen táplálkozás következményeként hatalmas úszógumival, nem kívánt narancsbőrökkel és plusz kilókkal leszünk gazdagabbak?

Tényleg erre van szükséged? Hogy sz*arul nézz ki és még sz*arul is érezd magad a bőrödben?

Forrás: Shutterstock

A boldogságod, vagyis az, miként tekintesz bizonyos helyzetekre, az előtted álló akadályokra, csakis rajtad múlik. Az élet sosem fogja megkönnyíteni a helyzetedet. Semmi más dolgod nincs, mit szeretni magad és karban tartani a lelkedet és a testedet egyaránt azért, hogy bármit is sodorjon eléd az élet, könnyedén megugord azt. Szeretnél sokáig kiegyensúlyozottan, egészségesen élni? Szeretnéd a fizetésedet utazásra, élmények szerzésére költeni, kórházak, gyógyszerek helyett?

Állj fel és kezd el ma, ne két nap múlva, ne hétfőtől, hanem még ma!

Mozogj minden nap fél órát és figyelj arra, mit viszel be a szervezetedbe. Nem kell megvonnod magadtól a kedvenc finomságaidat, de fogyassz mindent mértékkel. Ne más miatt, hanem csakis magad miatt. Ne csak akkor tápláld a testedet és a lelkedet jó dolgokkal, ha minden szuperül működik körülötted. A legnagyobb bajban adhatja a legnagyobb kapaszkodót az, hogy figyelsz magadra és megadod a testednek azt, amire szüksége van. Másként nincs értelme élni, úgyhogy búcsúzz el a csipszes zacskóktól, vedd fel a futócipődet és kezdj el végre mozogni.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.