magazin kibeszélő párkapcsolat barátság féltékenység titkolózás
Nemrég hatalmas közfelháborodást keltettem azzal, hogy elvittem a barátnőm párját fürdőbe, aztán még moziba is. "Hogyhogy ezt eltűröd? És nem vagy féltékeny?" - kérdezgették a lányt, aki csak nevetett az egészen.

Persze, ez egyedi és kirívó eset, mert a srác jó barátom már húsz éve. És mivel a barátnője nem tudott vele tartani, így - viccesen, "engedéllyel" - elvittem én. A lány még röhögött is, hogy végre nem neki kell a negyven fokos gyógyvízben ücsörögnie. Nálunk ez így normális, én is nyugodt szívvel rábíznám a páromat, ha lenne. Vagyis rá fogom, ha lesz. De sajnos mi vagyunk a ritka kivétel, mert az emberek többségére nem ez a jellemző, legalábbis, ami a csajokat illeti...

Kedves hölgyek, ti nem unjátok még magatokat?

Elegem van a fiú haverjaim barátnőiből:

  • Akik ok nélkül - és ráadásul ismeretlenül - féltékenykednek.
  • Akik kérdőre vonják a srácokat, mert mertek velem inni egy kávét munka közben.
  • Akik sipítoznak, hogy "Nő is van a társaságban? Biztosan akar tőled valamit!" (Hiszen egy másik csajnak semmi más dolga nem lehet, mint rafináltan behálózni az ő drága párját.)

Na és mit tesz ilyenkor a szerencsétlen pasi?

Az ok nélküli féltékenykedésre a férfiak bizony minden alapot nélkülöző titkolózással válaszolnak. Önvédelemből. És a végén én érzem magam kellemetlenül, amikor az egyik srác azt mondja a telefonba, hogy "Csak a fiú haverok vannak itt." Sőt, volt már olyan, hogy nekem kellett pár méterrel arrébb vonulnom, nehogy behallatsszon a vonalba a hangom, amikor a barátnője hívja. Az pedig már az agyrém határát súrolta, amikor egy kollégám miatt mocskos titokként őriztük azt az információt, hogy a munkahelyünkön NŐK is dolgoznak. Ja, és nehogy köszönni merjek a férfi ismerőseimnek, ha a barátnőjük is ott van!

És ez az egész valószínűleg egy ördögi kör: ezeket a nőket valamikor a múltban átverték, hazudtak nekik, ezért már akkor is gyanakvóak, amikor a férfi semmi okot nem ad rá. A pasik meg kerülni szeretnék az indokolatlan balhét, szemrehányást, gyanúsítgatást, ezért elhallgatnak bizonyos dolgokat - jobb a békesség alapon. És én ezt tökéletesen megértem.

Forrás: Shutterstock

De vajon megéri őket titkolózásra sarkallni?

Hiszen nők általában mindenhol vannak - úgy kb. három és fél milliárdan, ha az egész Földet nézzük. Ezt jobb, ha elfogadod. És akadhat köztük olyan, aki nálad sokkal régebb óta ismerőse a párodnak. Akivel ha akarnának egymástól valamit, már rég kiderült volna. És különben is, aki meg akarja csalni a másikat, az akkor is talál rá módot, ha csak a kisboltba engeded el felügyelet nélkül. Viszont a felesleges, ok nélküli gyanúsítgatás egy az egyben tönkretehet egy kapcsolatot.

Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg neked is vannak férfi kollégáid - ne adj' isten haverjaid -, akikkel néha tök jó megosztani a problémáidat. Mert más szemszögből nézik a dolgokat, és tudnak tanácsot adni. Ugye te is szeretnél szabadon beszélgetni velük? Esetleg meginni egy kávét anélkül, hogy cseszegetnének érte. Ha magadban bízol - és elvárod, hogy a párod megbízzon benned -, akkor te sem cselekedhetsz másképp. Ha mégis rossz érzésed van valakivel szemben, akkor beszélj róla!

Féltékenynek lenni nem bűn, csak ne légy ellenséges!

Ha van rá mód, ismerd meg a hölgyet, akire féltékeny vagy! Néha a képzeletünk kreálja a mumust, és élőben elpárolog az egész. Ha a párod elmondja, hogy épp kivel van, és mit csinál, akkor veszekedés helyett inkább értékeld az őszinteséget - még akkor is, ha más nő is van a társaságban, aki esetleg nem szimpatikus... Mert ha nem így teszel, legközelebb nem biztos, hogy el fogja mondani.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.