magazin kibeszélő pénz ármány anyagi nehézség baráti társaság
Egy barátod negyvenedik születésnapi meglepetéspartiján vagy vendég. Közel harminc fő vesz részt az eseményen az ünnepelt házában. Már javában folyik a parti, amikor a mosdóból kifelé jövet elhaladsz a dolgozószoba előtt és észreveszed, amint Karola épp elemel egy húszezrest az ünnepelt pénztárcájából.

Belépsz, megkéred, hogy tegye vissza, megkérdezed, baj van-e segíthetsz-e? Karola hevesen tagad, majd sír, hogy az ünnepelt tartozik neki és nem adta vissza, csak elvette, ami jár neki. Jelzed, hogy érted, ezt beszélje meg vele, de ne vegye el így a pénzt, legyen szíves, tegye vissza. Karola kiabál veled, hogy te is csak őt bántod, majd kirohan szobából – zsebében a húszezressel.

Miután visszamész a többiekhez, Karola már elment a partiról. Elmondod egy barátodnak, mi történt, de elég kétkedve fogadja. Jelzed a házigazdának, aki megnézi a pénztárcát, de azt mondja, sajnos nem tudja megmondani hiányzik-e belőle, mert épp ma kapott több helyről pénzt és sajnos nem tartotta számon, mennyinek kell lennie benne. Amúgy meg Karola nem olyan. Biztosan félreértetted. Hülyén érzed magad. Nem tudod, mit tehetnél?

Másnap próbálod felhívni Zsókát, de nem reagál a megkereséseidre. Végül úgy döntesz, hagyod az egészet a csudába. Jönnek a dolgos hétköznapok és szinte meg is feledkezel az esetről.

Másfél héttel később egy jó ismerősöd kávézni hív és nagy zavarban ugyan, de elmondja neked, Karola megkereste őt, hogy nagyon aggódik érted, mert látta, amint elemeltél húszezer forintot azon a partin a vendéglátó pénztárcájából.

Tud-e ő valamit, mi lehet a baj és mit tehetne ő, Karola? És semmiképp ne szóljon neked, mert nem szeretne ebből problémát. Jelzed, hogy de hát pont fordítva történt. Az ismerősöd azt mondja, nem szeretne ebbe belekeveredni.

Forrás: Shutterstock

Próbálod elérni Zsókát, de semmilyen megkeresésre nem reagál. Nem sokkal később szembesülsz vele, hogy Karola ezzel a történettel sok közös ismerőst megkeresett. Az emberek elkezdenek furcsán nézni rád, aggódó kérdéseket tesznek fel, vannak társaságok, ahova már nem hívnak meg. Jó pár embernek elmondod, hogy épp az ellenkezője történt, de láthatóan fenntartással fogadják. Miért nem szóltál ott és akkor? Nem szeretnének ebbe belekeveredni és így tovább. Karola tovább folytatja az ismerőseid megkeresését.

Mit tennél ebben a helyzetben?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.