magazin válás kibeszélő gyerek
Betti vagyok. A harmincas éveim közepén, egy lassan kiskamasz korba lépő fiú édesanyja. Ja, igen! Azt említettem, hogy túlvagyok egy csúnya váláson is? Ez talán történetemnek a kulcsfontosságú része.

Fiatal, egyedülálló anyaként azt hittem, nehéz lesz a párkeresés. Azonban pozitív meglepetés volt számomra az, hogy mennyi pasinak nem volt ellenszenves az, hogy van egy fiam. Azt hittem, hogy ez majd visszatartó erő lesz, mert a legtöbb társkereső férfi nem egy anyukát akar párnak, hanem egy független, egyedülálló nőt, aki a saját maga ura és semmilyen kötöttsége nincs – elvégre erre a szerepre pályázik később a férfi.

Végül Pali volt az, aki teljesen elrabolta a szívemet. Hosszú ideig cseteltünk, telefonáltunk, míg összehoztuk az első randit. Anyukám vigyázott a fiamra aznap este.

Palival elmentünk vacsorázni, majd teljesen spontán elmentünk egy moziba. Nem emlékszem már, miről szólt a film, mert a leghátsó sorban ültünk, alig hallhatóan beszélgettünk, majd időnként heves csókcsatákat vívtunk. Senkinek nem tűntünk fel. Szerettem volna várni, míg a fiam megismerheti Palit. Azonban olyan jól sült el az esténk, és annyira megmaradtunk egy hullámhosszon élőben is, hogy azt gondoltam, miért ne lehetnék ebben is spontán?


A mozi után, Pali hazavitt. Tudtam, hogy a fiam még a szokásos, esti műsort nézi, amit megengedek neki, mielőtt nekiállna a tanulásnak.

  • Feljössz? – fordultam Pali felé.
  • Gondolod, hogy jó ötlet?
  • Előbb-utóbb úgyis eljönne ez a pillanat... - feleltem félszeg mosollyal, majd válaszul leállította a kocsi motorját és kézen fogva elindultunk felfelé.
Forrás: Shutterstock

A fiam (ahogy megjósoltam) még javában a mesét nézte, anyukám épp a mosogatást fejezte be.

  • Sziasztok! – köszöntem nekik. A fiam felnézett a tévéről, és nagy mosoly terült szét az arcán. Azonban mikor meglátta Palit, elkomorodott.
  • Szia, kincsem. – odamentem hozzá, nyomtam a fejére egy puszit. Szeretném, ha megismernél valakit. Jó?
  • Még van egy kicsi a meséből...
  • Csak egy köszönés az egész! – odavezettem Pali elé. Anyukám a szeme sarkából figyelte a jelenetet.
  • Kincsem, ő itt Pali. Anyu új... barátja. A fiam váltogatta közöttünk a tekintetét, majd bemutatkozás helyett nyilvánvaló kijelentést tett.
  • Oké, de új apukát nem akarok! – majd beviharzott a szobájába. Zavarba jöttem, szégyelltem magam.

Anyu csak annyit morgott az orra alatt, hogy „Ez aztán jól ment...", majd otthagyott minket. Másnap reggeli közben figyeltem a fiamat. Szerettem volna tisztázni a helyzetet.

  • Hé, beszélhetünk, két falat között?
  • Persze!
  • Tegnap nem voltál valami kedves Palival...
  • Ő nem apa...
  • Nem is akar az lenni. Mármint... most még nem. Csak szerettem volna, hogy tisztában legyél azzal, hogy apád után én szeretnék továbblépni. De ettől a ti kettőtök kapcsolata nem változik.
  • Szóval nem kell a barátodat apának hívnom?
  • Dehogy! Soha nem kérnék ilyet tőled... lehet, hogy még korai volt megismerned. Várnom kellett volna, míg kicsit leülepszik benned a válásunk, de gondoltam jó az időzítés... Pali kedves, odaadó. Adhatnál neki egy esélyt! – láttam a fiam szemében, hogy ágál az új kapcsolatom ellen.

Fél, hogy ezzel nem csak én kötelezem el magam egy új „apuka" mellett, de neki is muszáj. Pedig szó nincs erről. Csupán annyi, hogy szeretném magamnak megadni az esélyt egy normális párkapcsolatra és a fiamnak is egy rendesebb apa-példát, ha az élet úgy hozza. Pali tökéletes lenne az életünkbe... de félek, hogy a fiam sosem fogja őt elfogadni, nem csak mostohaapaként, de az én páromként sem...

Betti történetét Pokk Brigitta jegyezte le

Nyitókép: Shutterstok

Szingli anyák és a társkeresés

Szerinted mennyire nehéz a randizás egyedülálló szülőként?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.