szerelem kibeszélő mesék magazin igazi párkapcsolat szőke herceg
Kislány koromban úgy képzeltem, hogy minden úgy lesz, ahogy a mesében. Jön a szőke herceg fehér lovon, egymásra nézünk, azonnal egymásba szeretünk és boldogan élünk, amíg meg nem halunk. Persze ez így utólag már nagyon gyerekesen hangzik, de akkoriban még nem gondoltam, hogy ez a párkapcsolatosdi ilyen bonyolult dolog.

Meggyőződésem, hogy a Disney-mesék és a romantikus Hollywood-i filmek hibája is, hogy az ember lánya kiskorától fogva az Igazira, a nagybetűs szerelemre vágyik és el is hiszi, hogy a királyfi árkon-bokron át rohan majd érte. Kislány koromban el sem tudtam képzelni, hogy ez nem így lesz. Húszas éveimben aztán kezdtem rájönni, hogy ez nem lesz ilyen egyszerű. A hercegeknek is vannak hibáik (sőt nekem is), ráadásul nem mindenki herceg, aki annak látszik. És a legtöbben a füle botjukat sem mozdítják azért, hogy tegyenek valamit értem, hogy az elköteleződésről ne is beszéljünk.

Akkoriban még nem volt gond, hogy gyorsan szerelembe essek valakivel. Megláttam egy helyes fiút és rögtön vonzódni kezdtem hozzá; és persze a rózsaszín felhőbe sok mindent beleláttam, ami valójában sosem volt ott. Fiatalság, bolondság, akkoriban mindenfelé kis igazikat láttam, túl sok elvárásom sem volt. Sok békát megcsókoltam, hátha csoda történik és betoppan a királyfi az életembe, de a csodát nem osztogatja két kézzel az élet. Sokszor hiába adtam oda a szívem, nem kaptam cserébe viszonzást. Sokat csalódtam, a kislányos álmokat felváltotta a keserű valóság. Ahogy anyám fogalmazott: "Kislányom, nem abból áll egy párkapcsolat, hogy kézen fogva sétálsz valakivel a tengerparton és lobog a hajad a szélben". Igaza lett.

Kapcsolódó cikk: Ma már nem az igazit keresem, hanem azt a férfit, akiből igazi lehet

Amikor harminc lettem, elkezdtem végre magamon dolgozni, azt mondták az okos emberek, akkor olyan párt fogok bevonzani az életembe, aki velem azonos szinten rezeg. Próbáltam hát jobb ember lenni, hogy végre átölelhessem az igazit.

Forrás: Shutterstock

Közben arra is rájöttem, hogy több igazi is van és nem a szőke hercegre kell várni, mert a nőknek megvan az a csodálatos képessége, hogy sok türelemmel és szeretettel herceget varázsoljanak a kiszemelt férfiból.

35 felett több sikeres és sikertelen próbálkozás után már azt gondolom, a meséknek az a része nagyon igaz, hogy sok belső és külső akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy megtaláljuk a párunkat. Nekem három férfi is volt az életemben, akiket igazinak hittem és akiknek egy szavába került volna, hogy összekössem velük az életemet. Ők viszont nem engem választottak és akkor tudatosult bennem igazán, hogy az nem elég, hogy valakit én igazinak érzek, hanem nekem is azzá kell válnom. Ma már nincsenek illúzióm. Tudom, hogy egy párkapcsolat kemény meló, a szerelem szubjektív és hamar elmúlik. Sokan a könnyebbik utat választják, és ha valakiben valami nem tetszik, inkább gyorsan továbblépnek.

Kapcsolódó cikk: Honnan tudhatod, hogy tényleg ő az igazi?

A mesék azonban igazak, csak félreértelmeztem őket. Sokszor a tüzet okádó sárkány önmagunkat jelképezi, míg a tüskés bokrok valójában azt az utat övezik, mely során eljutunk önmagunkhoz, majd a párunkhoz. Nem kell görcsösen keresnünk at igazit: ha a saját életünket boldogan, elégedetten éljük, előbb vagy utóbb szembe találjuk majd vele magunkat. A legnehezebb talán (egy bizonyos kor felett főleg), hogy ne adjuk fel a reményt és a hitet, hogy a mi igazink a megfelelő időben meg fog érkezni.

Nyitókép: Shutterstock

Te megtaláltad már az Igazit?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.