szerelem kibeszélő randi magazin ismerkedés
Gondolom ismerős a szitu, amikor már régóta szeretnél egy párkapcsolatot és erre belép az ajtón a férfi/ a nő, te pedig rögtön meg akarsz felelni, mindent jól akarsz csinálni, csak nehogy elszalaszd, csak nehogy megint pofára ess.

Ilyenkor kellene venni egy nagy levegőt, hátradőlni és figyelni. Figyelni arra, hogy te mit érzel és figyelni őt, valójában milyen ember. Tényleg ő az igazi vagy csak belevetíted mindazt, amire vágysz?

1. Ne azon agyalj, tetszel-e neki, legyen az a fontosabb, ő tetszik-e neked igazán

Ha már régóta vagy egyedül és őrülten vágysz egy párkapcsolatra, akkor hajlamos vagy arra, hogy mindenkibe belelásd, hogy na végre, ő lesz az igazi! Ha nagyjából megfelel az általad kialakított képnek, akkor jön az, hogy vadul próbálsz neki megfelelni, ahelyett, hogy arra figyelnél, vajon ő mennyire felel-e meg neked. A legtöbbször nem azt a kérdést teszed fel, hogy ő elég jó-e nekem, hanem azt, hogy én elég jó vagyok-e neki.

2. Légy őszinte magadhoz és a másikhoz

Légy őszinte magadhoz, sokszor már egy ismerkedés legelején megszólal a vészharang a fejedben, de nem foglalkozol vele, ignorálod, nem akarod meghallani. Elmondja, hogy nem akar komoly kapcsolatot, de te azzal áltatod magad, hogy majd beléd szeret és veled akarja leélni az életét. Elmondja, hogy nem akar gyereket, de te nem foglalkozol vele, mert majd biztos meggondolja magát. Közben vívódsz, nem mered neki elmondani, hogy te mit szeretnél, mert félsz, hogy akkor elhagy és megint egyedül maradsz. Szóval inkább kompromisszumot kötsz és abban bízol, hogy a másik majd megváltozik és minden úgy lesz, ahogy te szeretnéd.

3. Mondd ki a vágyaidat, ne csak álmodozz róla, hogy a másik majd magától rájön

Ha szeretnéd, hogy a másik többet kérdezzen rólad, mondd ki. Ha szeretnéd, hogy többet beszéljetek telefonon, mondd meg neki. Ne azt várd, hogy majd valahogy kitalálja. Ne játszd a sértődöttet, ha arra nem vagy képes, hogy kommunikáld a másik felé, hogy mi a bajod! Mindenki elvárja, hogy a másik kitalálja a gondolatát. Játszmázunk, megsértődünk, aztán meg csodálkozunk, ha a másik nem ért minket és inkább odébbáll.

Forrás: Shutterstock

4. Ne fuss olyan szekér után, ami nem vesz fel!

Ha nem kellesz neki, vedd tudomásul és emelt fővel menj tovább. Mi értelme olyan férfi/ nő után futni, aki nem akar téged? A legtöbbször ez nem szerelem, csak az egód hajt, mert képtelen vagy elviselni, hogy nem kellesz valakinek. Ezzel viszont csak magadat szívatod. Annyi ember van a világon, aki hálás lenne a társaságodért, rájuk figyelj, ne arra, aki átnéz rajtad.

5. Ne kényszeríts a másikra olyan dolgokat, amiket nem akar

Sokszor különböző elképzeléseink vannak egy kapcsolatról, kommunikációról, szexuális életről. Ha a másik azt mondja, hogy valamit nem szeretne, akkor fogadd el. Ne akard mindenáron rákényszeríteni a te igényeidet, a te elképzelésedet, a te akaratodat. Nincs annál illúziórombolóbb, mint amikor a másik átmegy sértődős kisgyerekbe, mert kapott egy nemet. Tartsd tiszteletben a másik ember határait, érzéseit.

5+1. Nem kell ahhoz mindent tökéletesen csinálnod, hogy szeressenek

Nem attól leszel szerethető, ha mindig tökéletesen nézel ki és mindent tökéletesen csinálsz. Légy önmagad, az sokkal szexibb. Szerintem minden ember arra vágyik, hogy a párja mellett hátradőlhessen és legalább otthon ne kelljen álarcokat viselni. Próbálj kimászni az elvárások és megfelelési kényszerek tengeréből és add önmagad. Ha valakinek ez nem tetszik, akkor úgysem ő a te embered!

Kezdőkép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.