magazin szépségápolás smink
Kiskoromban azt hittem a sminkelés abból áll, hogy az ember kirúzsozza a száját pirosra meg esetleg ken egy kis kéket a szemére, de csakis kéket, mert anyukám mindig olyan szemhéjpúdert használt. Ez a kettő együtt már nem biztos, hogy megállná a helyét a mai sminktrendek világában. De még jó pár bakit el lehet követni ugyanis a sminkelés azért nem is olyan egyszerű, mint gyerekkoromban gondoltam.

Nagyon könnyen mellé lehet lőni egy sminkkel, akár odáig is fajulhat a dolog, hogy a végeredmény annyira borzalmas lesz, hogy annál még az is jobb lett volna, ha maradunk úgy, ahogy reggel felkeltünk.
De ha ezekre az „apróságokra" odafigyelsz, akkor talán olyan nagy baj nem lehet.

Korrektor

Az arcbőr hibáinak elfedése sokszor annyira rosszul sikerül, hogy ahelyett, hogy eltüntetnénk őket, inkább felhívjuk rájuk a figyelmet, mondjuk egy hatalmas, éktelenkedő korrektor-plecsnivel. Ennél talán még az is jobb, ha a pattanást látják. Ezért nagyon ügyelj a felvitelre, ne legyen túl vastag, és szépen dolgozd el a bőrödön illetve a szemek alatt. Az ujjbegyeddel és ecsettel is csinálhatod, lehetőleg természetes fényben is csekkold mindenképp.

Alapozó

Talán ezt lehet a legcsúnyábban elrontani, ugyanis ezer féle árnyalatú és állagú alapozó létezik, ezért bizony könnyű mellényúlni.Először is tisztában kell lenned az altónusoddal, ami lehet hideg, meleg vagy semleges. Ennek megállapítására többféle egyszerű módszer is létezik. Nézd meg természetes fényben a csuklódon futó ereket. Ha lilás, kékes színűek, valószínűleg hűvös a tónusod, ha inkább zöld, akkor meleg. Ha nem tudod meghatározni a színt, akkor pedig a semleges csoportba tartozhatsz.
A másik módszer, hogy tegyél az arcod mellé egy fehér papírlapot szintén természetes fényben, és nézd meg, milyen árnyalatúnak látod így a bőrödet. Ha inkább sárgás, akkor a meleg tónus jellemző rád, ha viszont a fehér mellett rózsaszínűnek tűnik az arcod, akkor a hideg. Ha pedig szürkés, akkor a semleges csoportba tartozol. Ha sikerült megállapítani, az már remek alap, ezután már csak a világosságát kell meghatározni az alapozónak. Vedd figyelembe, hogy télen és nyáron el valószínűleg eltérő lesz!

Sokan ott követik el a hibát, hogy minél barnábbak akarnak lenni, és nagy lesz a kontraszt a nyaknál, illet a haj tövénél is látványos lesz a különbség.
A másik baki, ha nagyon vastagon visszük fel. Oké, hogy az alapozó lényege, hogy elfedje a hibákat, de a kevesebb néha több! Ne legyen maszkszerű a hatása. Sőt olykor elég lehet egy könnyű BB krém is, ami az arckrém és az alapozó keveréke, ez sokkal lágyabb, természetes hatást kölcsönöz.

Forrás: Shutterstock

Szemhéjpúder

Nem szabad túlzásba esni, és ráborítani a fél adag púdert a szemedre, pláne ha egy élénk vagy sötét színről van szó. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az egész szemhéjra, sőt még afölé is kennek az erős színből, bohócszerű hatást keltve ezzel. Az ilyen árnyalatokat csak a szempillák tövére használjuk illetve a szem szélére. Dolgozzuk el szépen a határvonalat, és a felső illetve középső részekre hasonló árnyalatú, de világosabb színt vigyünk fel. A szemöldök közelében pedig kerüljük a csillogó és a sötét árnyalatokat!

Szempillaspirál

Ha nincs műszempillád a spirál igenis kötelező, ha már sminkelésbe fogtál, akkor is, ha viszonylag nagyok a pilláid. Ugyanis, akármilyen tökéletesre húzod a tusvonalat és varázsolsz mesés színt a szemhéjadra, ha nem kensz legalább egy leheletnyi spirált a pilláidra, olyan hatást fog kelteni, mintha befejezetlen lenne a sminked. Az emberek csak azt fogják érzékelni, hogy valami furcsa, de nem fognak rájönni, hogy mi.

Arcpír

Egy újabb kényes terület, ami sok hibalehetőséget rejthet magában. Ha túlságosan erős, piros a púder, bohócra fogsz hasonlítani. Igazítsd az alap arcszínedhez, illetve magához a sminkhez az árnyalatot. Ha ez meg is van, de nem dolgozod el szépen, szintén tönkrevághatja az egész összhatást. Mindig satírozd el alaposan, hogy természetes hatást keltsen. Az pírt a csontra vagy kissé alá vidd fel, úgy, hogy belülről kifelé haladsz.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.