Szóval, ne csak karácsonykor vagy a nyári Balaton-parton jusson eszedbe halat falatozni! Ott van például az egész évben frissen kapható hazai hal! Az én kedvenc magyar fajtám a harcsa. Ragadozó hal, ezért nincsen elzsírosodva. A húsa könnyű, finom és nem túl szálkás.
Nem meglepő, hogy a harcsa paprikás-tejfölös szószban az igazi. Korábban ez volt nálam a tóparti kertvendéglők sztárja, mert azt hittem, amiben a "paprikás" szó szerepel, és galuskával tálalják, csak macerás étel lehet. Mekkorát tévedtem! Első elkészítésre is szűk fél óra alatt megvolt. Ezentúl nem bízom más kezekre a betevő harcsapaprikást. Zóna adagban még gyors, hétköznapi vacsorának is megteszi!
(4 kis adag vagy 3 nagy adag)
Hiába a pörköltalap, igyekeztem most is zsírszegényen és lisztmentesen főzni. A szalonnát olívaolajra cseréltem, és jó minőségű, gazdag tejfölt választottam, így a besűrítéshez nem is kellett liszt.
A jó galuska készítésének legvégzetesebb pillanata, amikor a liszthez-tojáshoz-sóhoz hozzácsorgatjuk a vizet. Akkor elég belőle, ha a tészta rögtön "összezárul", mikor késsel vagy az ujjunkkal megbolygatjuk a felszínét.
A kifőzésnél végre akcióba lendülhetett a már-már elfeledett galuskaszaggatóm, de ha neked nincs ilyen, ne izgulj, kézi eljárással is tökéletes a végeredmény. Ha egy galuska kifőtt, felúszik a víz felszínére: kapkodd ki őket, és már tálalhatsz is!
Jó étvágyat!
Nyitókép: Nyiri Zsuzsi saját képe
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.