magazin kibeszélő smink szépség
Senki sem tökéletes, ezt vegyük tudomásul. Ettől függetlenül kihozhatjuk magunkból a legjobbat, és néhány sminktrükkel elterelhetjük a figyelmet a kényesebb pontokról. Még akár olyan dolgokon is változtathatsz az arcodon (optikailag), amiről azt gondoltad volna, hogy nem lehet. Ilyen például az orrod.

Nem csak plasztikai műtéttel érhetsz el más formájú nózit, hanem egy ügyes sminkkel is akár kisebbnek, keskenyebbnek láttathatod, mint amilyen.

A profi sminkesek ma már szinte teljesen más arcot képesek varázsolni, egészen új vonalakkal - legalábbis látszólag. Ne aggódj, nem kell elrohannod egy sminktanfolyamra, ha úgy érzed, nem olyan az orrod, mint szeretnéd. Néhány egyszerű trükkel ugyanis elérheted, hogy kisebbnek tűnjön, ha túl hosszú, széles vagy esetleg görbe.

Először kend fel az arcodra ahogyan szoktad az alapozódat. Ezután foglalkozhatunk külön az orral. Itt nem tanácsos folyékony termékeket használni, mert két árnyalatnak kell majd elkülönülnie egymástól.
Az arcod színénél egy fokkal világosabb korrektorral húzz egy vonalat az orrnyergedre, de ügyelj arra, hogy az orrod hegyére is jusson belőle. Dolgozd el az anyagot, ez történhet akár az ujjaddal tapogató mozdulatokkal vagy sminkecsettel is. A világos színtől jóval keskenyebbnek fog tűnni ez a rész.

Ezután végy az alapozódnál 2-3 árnyalattal sötétebb korrektort. Ha kreol árnyalatú az arcszíned akár egy barnás szemhéjpúder is megteszi, ami nem csillog. Egy lekerekített rövidszőrű ecsettel húzz egy vonalat belől az orrnyereg két oldalán az orrlyukadtól egészen a szemöldökig. Ez a vonal elsőre nagyon látványos lesz, de ne aggódj, ezután jön az eldolgozás. Sminkszivacsot vagy ecsetet is használhatsz, kezd el óvatosan elsatírozni, de mindenképpen az arcod felé, hiszen a lényeg, hogy az orrnyerged világos maradjon, oldalt pedig sötétebb legyen az orrod, de az éles vonal tűnjön el mindenképpen, és észrevétlen legyen az átmenet.

Így máris láthatod, hogy az orrod optikailag jóval keskenyebbnek tűnik, mint amilyen eredetileg.
Ha viszont azt szeretnéd elérni, hogy rövidebbnek is látszódjon, akkor a sötét árnyalatból tegyél az orrod hegyére is, majd dolgozd el szépen. Végül utolsó lépésként az orrgerincre vidd fel a highlightert egy egyenes vonalban.

Forrás: Shutterstock

Íme néhány egyéb trükk!

Ha hiszed, ha nem, de az orrod méretével úgy is csalhatsz, ha egy picivel kisebbre veszed a távolságot a két szemöldököd között, amennyiben ez lehetséges. Mivel a szemöldök közvetlenül az orr fölött van, szinte abban fut ki, ezért annak a formája is befolyásolja optikailag az orrod alakját. Ha a két szemöldököd közelebb van egymáshoz, az orr keskenyebbnek tűnik. Ha távolabb, akkor olyan, mintha szélesebb lenne a nózid is. Azért csak óvatosan ezzel a trükkel, mert ha túlzásba esel a szemöldökformázásban lehet, hogy előnytelen lesz az arcod összhatását illetően.

Akinek picit nagyobb az orra az átlagnál, nem szerencsés a nagyon erős szemsmink, különösen az alsó szemhéjak hangsúlyozása, mert ettől az egész arc durvább, karakteresebb hatású lesz.
Ehelyett sokkal inkább az ajkakra fókuszálj! Használj erős, élénk színű szájfényeket vagy rúzsokat, ez oda fogja vonzani a tekinteteket.

Az arccsontodra kenj fénylő bronzosítót, ez a szintén arra szolgál, hogy elvonja kicsit a figyelmet az orrodról.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.