Használt ruha eladás online – lehetőség a megújulásra

PR cikk
A divat napjainkban eddig soha nem látott ütemben változik, melynek lekövetése szinte lehetetlen. A folyamatosan felbukkanó új trendek és a fast fashion márkák térhódítása pedig nem csökkenti a tempót. Így a gardrób frissen tartása alternatív megoldásokat is követelhet.

Gyorsuló divatvilág

A divat és öltözködés világa óriási hagyományokra tekint vissza. Az emberek megjelenése már évszázadokkal ezelőtt is fontos kérdésnek számított, ennek szervezett formáját azonban a különféle divatházak megjelenése hozta el. A mai napig is felszínen lévő patinás márkák kollekciói óriási népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor olyannyira prémium szintet képviselnek, hogy kevesebbek számára hozzáférhetők.

Ezért az utóbbi évtizedekben az vált a divatvilág egyik fontos feladatává, hogy többek számára tegyék elérhetővé a legfrissebb trendeket. Ezt a hullámot lovagolták meg a különböző fast fashion márkák. Egy gyártók és kereskedők jellemzően a nagyobb márkák kollekcióinak darabjait másolják le, ám jóval olcsóbban értékesítik azokat. Ezáltal pedig jóval szélesebb kör számára lesznek beszerezhetők a legújabb darabok is.

A fast fashion, vagyis gyors divat egyben szó szerint is értendő, hiszen nem is csak szezonálisan, hanem gyakorlatilag heti/havi szinten érkeznek az újabb, divatosabb, trendibb darabok. Ha valaki lépést szeretne tartani ezzel a tempóval nem csupán egy jelentősebb pénzmagra, de egy tekintélyesebb méretű gardróbra is szükség lehet. A fenntarthatóság jegyében ez azonban nem egy járható út, így érdemes alternatív megoldások után nézni. A használt ruha eladás online például egy olyan opció, mely a frissességet és fenntarthatóságot is képes segíteni.

Forrás: offero.hu

Online piactér mindenkinek

A gardrób folyamatos frissen tartásához egyrészt helyet sem árt csinálni az új daraboknak, másrészt némi plusz bevétel sem árt a vásárláshoz. A használt ruha eladás online pedig éppen erre ad lehetőséget. Ha netán valaki azt gondolná, hogy az ilyen módú értékesítés bármennyire is nehéz, vagy időigényes, az egyszerűen téved. Az online piacterek és hirdetőoldalak mindenki számára könnyen kezelhető platformot nyújtanak.

A hirdetőfelületeken bárki közzéteheti aktuális eladandó termékeit – ez esetben ruháit – a hirdetések feltöltése pedig ténylegesen csupán néhány kattintás. Arról nem is beszélve, hogy a folyamat jellemzően ingyenes, így kiadással nem, de bevétellel annál inkább lehet számolni. A használt ruha eladás online pedig nem csupán helyet és bevételt teremt, de a fenntarthatóságot is segíti.

A fast fashion márkákat ebből a szempontból ugyanis sok vád éri, hiszen a túltermelés és túlfogyasztás az ökológiai lábnyom szempontjából sem mindegy. A használt ruha eladás online módszerének segítségével a már megunt, nem hordott ruhák is benne maradnak a divat vérkeringésében. Ezáltal pedig normalizálódhat a fogyasztás és termelés kérdése is. A legnagyobb dolgok sokszor a legkisebb lépéssel kezdődnek.

Forrás: offero.hu

Kiépülő kereskedelmi lánc

A használt ruha eladás online módszerének létjogosultságát mi sem mutatja jobban, mint az, hogy komplett vállalkozások épülnek hasonló profilra. A használt vagy épp retro és vintage ruhák ugyanis abszolút reneszánszukat élik. A kereslet az ilyen darabok iránt is óriási, sokszor akár új darabok áráért is percek alatt képesek elkelni. A különféle vintage shopok pedig az online térben is jelen vannak, így a használt ruhák kereskedelme egy komplett üzletággá nőtte ki magát.

Ebből pedig akár magánszemélyként is kivehető egy-egy kisebb szelet, hiszen a használt ruha eladás online platformjai mindenki számára rendelkezésre állnak. A már említett hirdetőoldalak és piacterek ugyanis bárkinek hozzáférhetők, így az eladás szinte semmilyen akadályba nem ütközhet. Pár jól sikerült fotó a termékről, a legszükségesebb információk és egy vonzó ár – ennyi elég is lehet a sikeres üzlethez.

A tendenciák alapján a használt ruha eladás online felületei a vásárlók körében is népszerűek. A legtöbbek számára nem probléma, hogy használt ruhát vásároljanak, ha az adott darab elnyeri tetszésüket és ahhoz a bolti árnál olcsóbban juthatnak hozzá. Ezen irányvonalak mentén pedig lényegében észrevétlenül alakul ki egy fenntarthatóbb divatvilág. Az online megoldások bárki számára nyitva állnak, így érdemes is élni azokkal.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.