Könyörgöm, ne ezeken a sminkcuccokon spórolj!

Vannak termékek, amikbe igenis érdemes befektetni. Mert ha megpróbálod megúszni a költekezést, és egy "jónak tűnő" változatát megvenni az eredeti terméknek, az bizony nem lesz az igazi. És később vagy kell venned egy rendes terméket, vagy pedig mehetsz a bőrgyógyászatra az okoskodásod miatt. Én szóltam...

Persze van, amikor lehet egy picit trükközni az ár-érték aránnyal. Itt egy kis útmutató, hogy mennyire érdemes bizonyos sminkcuccok esetén engedni a minőségből:

Szemöldökceruzák, porok, zselék

Luxusmérce: 40%

Az elmúlt évek óriási szemöldök hype-ja rengeteg szuper, drogériás terméket adott a világnak - közte az Essence szemöldökceruzájával és szemöldökformázó szettjével.Vásárláskor érdemes figyelnünk a megfelelő árnyalatra, mivel kipróbálás nélkül becsapós lehet a szín. Tipikus hiba, hogy azt hisszük: egy sötétebb és vörösesebb árnyalat illik hozzánk.

Forrás: iStockphoto/Erstudiostok/Yevgen_Rychko

Ugyanezen tévképzetünket ne társítsuk a drogériás fényviszonyokkal: kenjünk kézfejünkre a termékből, és vásárlás előtt nézzük meg őket természetes fényben is!

Alapozó és korrektor

Luxusmérce: 100%

Nos, ez az a szegmens, amire igazán ne sajnáld a pénzt! Ne azon spórolj, amit nap, mint nap közvetlenül a bőrödön viselsz, keveredik az izzadságoddal és megadja a teljes sminked alapját!
Az alapozó vagy korrektor vásárlása egyébként is kiszavazós reality show jelleggel kell, hogy történjen;

  • keress rá a neten vásárlói véleményekre
  • aztán a legígéretesebb 10 termékről nézz meg pár videós demót
  • majd a top 5-ből termékmintát is szerezz be
  • elemezd a színeket, viseld a mintákat több napon keresztül, és figyelj arra, hogy hogyan illeszkedik a már meglévő sminkcuccaidhoz
Forrás: iStockphoto/pogrebkov

Azt pedig garantálom, hogy gyorsan rá fogsz jönni, hogy mi kerül annyival többe a drágább termékeken. ;)

Szempillaspirál

Luxusmérce: 30% - 70%

Egy szempillaspirál lejárati ideje három hónap: nagyjából ez az az időtartam, ami alatt el is használod, vagy egyszerűen már kiszárad a maradék. Igazából teljesen megértem, ha nem szeretnél évszakonként egy vagyont áldozni egy spirálra.

Kedvenc szempillaspiráljaim zöme egyébként drogériás, a Maybelline, a L'Oreal és a Bourjois darabjait szívesen használom. Mindemellett pedig érdemes többféle hatású szempillaspirállal kísérleteznünk, főleg olyanoknak, akik amúgy nem szívesen változtatnak a sminkelési szokásaikon.

Forrás: iStockphoto/Krafla

Ha viszont a szemedet csak szempillaspirállal fested, és a drogériában nem találtál kedvedre valót, akkor nem árt picit mélyebben a zsebedbe nyúlni: a Lancome és a Dior szempillaspiráljai között mindenképp nézz körül!

Rúzsok

Luxusmérce: 80%

Egy jobb minőségű rúzs szinte összehasonlíthatatlan drogériás rokonával: az olcsóbb példányokra jellemző a balzsamos állag, a megkérdőjelezhető szín és a rengeteg csillám.Ha rúzsimádó is vagy - Helló! - inkább fektesd a pénzed kevés, de nagyon pöpec darabba, mint egy csomó, "elmegy" kategóriás impulzusvásárlásból származó vacakba.

Forrás: iStockphoto/bonetta

Sokkal specifikusabb színekkel és tartósabb textúrákkal találkozhatsz, ha kinyitod a pénztárcádat: klasszikus példák a Mac vagy a Chanel rúzsai. De ha nem bírod megállni, hogy megvedd az 99. árnyalatot, akkor nézelődj a Nyx szájkencéi között! Nagyon tartósak, és kifejezetten kedvező az ár-érték arányuk.

Nyitókép: iStockphoto

    Ezt olvastad már?