kibeszélő randi magazin illemtan tisztelet
Kedves Férfiak! Az elmúlt időszak randizós, párkeresős tapasztalatai késztettek arra, hogy megírjam ezt a levelet nektek.

Mindenekelőtt szeretném határozottan leszögezni, hogy a normális értékrendű, intelligens férfiak a lentebb kifejtett problémákba bele sem futnak. Illetve, hogy a férfiak jelentős része ugyanúgy gáznak tartja a következő viselkedési formákat, mint mi, nők. Mindemellett azzal is tisztában vagyok, hogy közülünk is sokan hasonlóan, vagy még szégyenteljesebb módon képviselik a szebbik nemet - ami őszinte sajnálattal tölt el.

férfiak
Egyszerűen hihetetlen és egyben felháborító, hogy iskolázott, magukat intelligensnek beállító férfiaknak nem alapvető, hogy a másikat nem illik megváratni Forrás: Shutterstock

Ez a cikk azonban most nem rólunk szól. Úgyhogy, kedves férfiak, pontokba szedtem nektek egy javaslatcsomagot ahhoz, hogy egy ígéretesnek induló kapcsolatot ne kelljen rögtön az első randi után temetni. A lenti pontok betartását nőtársaimnak is megfontolásra javaslom.

A megbeszélt találkozókat csak életbevágó okokból mondjuk le

Ha már eljutottál valakivel egy találkozó megszervezéséig, megérdemel annyi tiszteletet, hogy nem mondod le mondvacsinált indokokkal a randit. Ha nem akarsz találkozni, ne beszéld meg, ha már megbeszélted, menj el - legfeljebb nem szervezel második randit.

A találkozókról ne késs!

Egyszerűen hihetetlen és egyben felháborító, hogy iskolázott, magukat intelligensnek beállító embereknek nem alapvető, hogy a másikat nem illik megváratni. Hölgy esetében és randi esetében ez hatványozottan igaz. Nem, 5 perc sem fér bele! Könyörgöm, legyetek már egy kicsit úriemberek! Nem érdekel a buszmenetrend, vagy hogy pénzt vettél fel az automatából. Egy nőt semmilyen körülmények között sem várathatsz meg.

Kérj elnézést!

Ha már sajnálatos módon eljutottál odáig, hogy mégis meg kell váratni egy hölgyet, akkor azt a lehető legudvariasabb módon - sírva röhögő emojik nélkül -, sűrű bocsánatkérések közepette közöld a másikkal, és igyekezz minél előbb odaérni! Plusz pont, ha útközben megállsz, és fél perc alatt kiengesztelő virágot veszel a rád várakozó hölgynek.

Amennyiben a helyszínre érve azzal szembesülsz, hogy a hölgy nem volt hajlandó megvárni, nem háborodhatsz fel, és nem írogathatsz számonkérő üzeneteket. Inkább füledet-farkadat behúzva kérj bocsánatot újra, és ha valóban fontos számodra az illető, akkor próbálkozz meg egy másik randi leszervezésével!

Nem kell a játszmázás!

Amennyiben túljutottunk az első buktatókon, és a "vajon lesz-e következő randi?" fázisában vagyunk, könyörögve kérünk titeket, kedves Férfiak, mellőzzétek a játszmázgatásokat. Nincs annál idegőrlőbb, mint amikor egy tökéletesnek érzett randi után találgatni kell a másik fél szándékait.

Ha nem élvezted a randit (ebben az esetben ugye nem kell pozitív visszacsatolást adni), és nem akarsz következőt, akkor ezt a lehető legrövidebb időn belül közöld a másikkal! Ne ígérgess olyat, amit nem tudsz betartani! Ne beszélj mellé, ne alázd meg a másikat, csak legyél őszinte! Szerintem ez abszolút nem tartozik a teljesíthetetlen elvárások közé.

Legyél őszinte!

Ugorjunk egy nagyot! Ha már valakivel eljutottál odáig, hogy együtt töltöttetek egy éjszakát, de nem szeretnél folytatást, akkor jár neki az a minimális tisztelet, hogy ezt közöld vele. Nem várunk sokat. Tényleg nem. "Jó volt veled az este, de nem szeretnék folytatást. Minden jót!" Higgyetek nekem, ez a két rövid mondat képes suttyó parasztból korrekt úriembert varázsolni.

Ne mozdulj rá a barátnőjére!

A végére hagytam az egyik kedvencemet. Annak a nőnek a rokonával/ barátnőjével ne kezdj ki, akivel egykor szorosabb szálak fűztek egymáshoz! (Egyetlen együtt töltött éjszaka is ide értendő.) Annál nagyobb pofátlanság talán nem is létezik, amikor szex után nyom nélkül felszívódsz, majd rámozdulsz a szóban forgó nő barátnőjére/lány rokonára. A helyzet tragikomikumát fokozza, ha úgy csinálsz, mintha fogalmad sem lenne a nők között fennálló kötelékről, holott korábban bemutattak titeket egymásnak.

A fenti lista szubjektív szempontok alapján készült, természetesen nem képviseli a teljes női nem álláspontját, de véleményem szerint sokan közülünk egyet tudnak érteni a fentiekkel.

Üdv:

Egy nő a sok közül

Nyitókép: Shuttertsock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.