Kedves kánikula! Anyukád hogy van?

Nyár van, és kánikula van.Ilyenkor az élet vízparton vagy erdő mellett élvezhető. A túlélés esélyei viszont jelentősen csökkennek, ha természeti képződmények helyett forró aszfalt vesz körül.

Ezt tudod, tapasztaltad - a könyörtelen sors mégis a városba parancsol téged. Tudom, legszívesebben csak ücsörögnél felfújható babamedencében a gangon - de felnőttként sajnos a következő, kevésbé vicces helyzetekkel kell szembesülni kánikula idején.

1. Tömegközlekedés

Mi más is állhatna az első helyen? Legyen az akár a négyeshatos vagy a hármas metró, egy németalföldi festő sem képzelhette volna el pontosabban a poklot. Egyszer fel kell rá szállni, és akkor nincs menekvés. Markába szorít és fojtogatni kezd az ötven fokos, oxigénmentes bűzfelhő. A gyengék elájulnak vagy pánikrohammal küzdenek, de te légy erős: fókuszálj a túlélésre, és izzadj, ahogy csak bírsz! Ha szerencséd van, kevés az utas, és zakatol a légkondi is, ilyenkor a hűvösség és a járművek sajátos bűze kellemes pincehangulatról gondoskodnak.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/chalabala.cz/Chalabala

2. Nagy parkolók

Beton síkság, és messze, három délibábon és két szál száradó cserjén túl feldereng az áruház. Ahogy áthaladsz a parkolón, Petőfi Alföld című verse és a vulkánokról szóló ismeretterjesztő film egyszerre elevenednek meg a képzeletedben. A vásárlás végeztével az északi szaunakultúrával is megismerkedhetsz az autóban - jeges merülőmedence és vodka nélkül.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Courtney Keating/Courtneyk

3. Sorban állás fesztiválokon

A legszörnyűbb, ha mindjárt a nulladik percben, már a becsekkolásnál másfél órás sor fogad. Ilyenkor is maradj büszke fesztiválozó: húzd meg a dugi piás palackot, és kezdj el keményen veretni! - Ha elájulnál, nyugi, a másfél ezer sorstárs közül csak lesz egy, aki fellocsol. Sajnos a belépéssel a megpróbáltatások nem érnek véget, mert a fesztivál területén belül mindenki ugyanazt akarja: inni.

Az én rekordom Sopronban volt, amikor egy darab fröccsért konkrétan 25 percig bámultam mások tarkóját, a tűző napon.

Forrás: Getty Images/2015 Russ Ensley/Bluiz60

+1. Leülni a szabadban

Legyen az egy pad a parkban, játszótéren vagy egy belvárosi kerthelyiségben - az üléssel sokat kockáztatsz. A nyári hónapok öröme egy nőnek, hogy az ilyenkor tökéletes ruhadarabot, azaz a szoknyát legálisan viselheti.Hogy miért tökéletes? Kedves urak, hát mert szoknyában az ember alulról is szellőzik. Ezt a jutalmat dobja el magától az a nő, aki leereszti fenekét bármilyen kültéri bútorra. Hát mire jó ez, kedves hölgyek? Fuldokló combok, átizzadt bugyika, verejtékező térdhajlat, lelassult keringés. A nyarat végig kell ácsorogni, nincs mese!


Nyitókép: iStockphoto