Én és a férfi tévhitek...

Szupererő, sebezhetetlenség, spontán regeneráció - ez csupán néhány azon szuperképességek közül, amiket az előző évszázadban - régmúlt fiatalságom idején - a hímnemű egyedeknek tulajdonítottam.

Aztán a pelenkát felváltotta a csipkés bugyi, a Szomszédokat a Trónok harca, a rózsaszín ködös tekintetemet pedig az éles(ebb)látás. És a biztonság kedvéért már szemüveget is hordok. A férfiakkal kapcsolatos tévhitek pedig, mint esti ötlet a reggeli ébredéskor, mind elillantak. De vajon mik is voltak azok a tulajdonságok, amiket naiv lánykoromban feltétel nélkül elhittem a pasikról?

1. A férfiak mindig, minden helyzetben képesek szexelni!

Reggel, délben, este, munka előtt, után, közben, vagy éppen helyette... Sokáig azt gondoltam, hogy a férfi különösebb erőfeszítés nélkül, mindig képes használni a mások által is méltán kedvelt szerszámát. (És most nem a csavarhúzóra gondolok.) Hittem, hogy nincs fáradtság, nincs lelkizés, nincs kósza gondolat, nincs semmi, ami kizökkentené a fajfenntartó tevékenységből. Elég a vágyott női érintés, és ha harcra nem is, de legalább szexre képes.

A tévhitem, mint ahogy a pisai ferde torony is, szerencsére megdőlt. A férfiak éreznek és értenek, gondolnak és gondolkodnak. Éppen ezért számos egyedre igaz, hogy ugyan másféle zsinórokkal, de az ő lelkük is összekötődött a testük valamennyi részével. Ez pedig megnyugtató érzés volt, mert ekkor már kezdtem kapizsgálni, hogy ők sem olyan egyszerűek, mint amilyennek a tömeges sztereotípiák próbálják beállítani.

2. A férfiaknak nem sírnak!

Szikár tények, racionális világlátás, rövid, érzelemmentes tőmondatok és mindig kiegyensúlyozott, erős, ámde megnyugtató hangszín - melyhez SOHA nem társulhat könnyhullatás. Lássuk be, a halálos megfázásaikat leszámítva (36,8 -37,2 Celsius fok) elég csekély esélyük van arra, hogy egy papírzsebkendő gyártó cég reklámarcai legyenek. De szerencsére az is igaz, hogy a gyerekkori "katona dolog" kifejezés ismételgetése nem szárította ki teljesen a könnycsatornáikat.

Forrás: Shutterstock

Ezért az egéritatás nagyon is létező jelenség a pasik körében, és - sajnos ritkán felszínre törő - igencsak valós érzelmek vezérlik. Ennek a felismerésnek szintén megörültem, mert azon túl, hogy megerősített az előző pontban tett állításomban, arról is meggyőzött, hogy mégiscsak érdemes a pasiknak beszélni az érzelmeimről - hiszen nekik is vannak.

3. A férfiak nem beszélik ki a barátnőjüket...

Az intenzitás ugyan eltérő, de a beszélgetés - helyesebben kibeszélés - ténye állandó. Szóval, az arra érdemes barát, baráti társaság szinte mindent tud az éppen aktuális kapcsolatról és az abban szereplő nőnemű(ek)ről. Legyen szó tökéletes és gyakori szexről, a szextelenségről, hüvelygombáról, orális szexről, találkozásról vagy az apaság érzéséről...

Ahogy egy nő, úgy egy férfi is büszke, boldog, szomorú, csalódott, lelkes, izgatott, érzelmes stb. - és ezt másokkal is közölni kívánja. Persze gyakran közlékenyebbek - és mi tagadás, talán még bölcsebbek is -, ha nem saját, hanem a haver párkapcsolatáról van szó.

+1 A férfiak csak állva pisilnek!

Mindenféle egyéb magyarázat nélkül, csak megköszönni tudom, hogy egyes férfiak szeretnek királyosat játszani, és bátran elfoglalják pisiléskor is a házi trónt. (Külön köszönet ezért azok nevében, akik velem együtt utálják a WC-t és annak környékét takarítani.)

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek