magazin kibeszélő egyéjszakás kaland komoly kapcsolat
Az egyéjszakás kalandok nem arra lettek kitalálva, hogy sokáig tartsanak, de attól, hogy eredetileg nem hosszú kapcsolat céljából találkozott két ember egymással, még nem biztos, hogy nem lehet ilyen értelemben is happy end a dolog vége. Ám sokkal ingoványosabb és félreérthetőbb egy ilyen viszony, ezért nem árt vigyázni.

Az egyéjszakás kalandok izgalmasak, de ugyanakkor veszélyesek, mert nem tudhatjuk, végül hogyan alakulnak. Elképesztően élvezetes is lehet a vége, de nagy csalódást is tartogathat. Igazi zsákbamacska, de ezt a kockázatot vállalja az, aki belemegy. Ugyan általában spontán, vágy hajtotta találkozások ezek, nem árt, ha tisztában vagyunk a kétélűségükkel, mert így elkerülhetjük a sérüléseket. Az ilyen viszonyok célja az élvezet, de attól, hogy nincs kötöttség, elvárások még bőven vannak, és az ilyen rapid kapcsolatok kevesebb bizonyítási lehetőséget adnak, vagy semennyit. Ha minden jól alakul, akkor az egyéjszakás kaland nem több és nem kevesebb annál, ami: két ember felszabadult találkozása és feloldódása abban az adott pillanatban, és a boldog vég.

Ám, ha olyan jó volt, miért ne akarna az ember ráadást? Az egyéjszakás kaland neve azonban mindent elárul ennek a viszonynak a természetéről: egy, meg nem ismételt alkalom. Ez persze nem jelenti azt, hogy attól, mert így indult valami, ne lehetne belőle több, csak kicsit nehezebb átkonvertálni mássá egy ilyen kapcsolatot. Milyen legyen a következő találkozás? Az is koncentráljon kizárólag a vágyakra, vagy klasszikus randiként kezdődjön a második összejövetel? Egyáltalán hogyan kezdjük a kommunikációt egy ilyen kaland után, ha legközelebb már nem csak a testiségre vágyunk? Erre a válasz az, hogy a lehető legegyértelműbben.

Forrás: Shutterstock

Egy ilyen este után, ha úgy érezzük, hogy szeretnénk folytatást, és a meghatározóan jó élmény miatt eggyel minőségibb kapcsolatra vágyunk, nem lehet rébuszokban beszélni. Minden olyan szót, ami félreérthető, félre is fognak érteni. A visszautasítás lehetőségével is számolnunk kell, mert nem biztos, hogy az az érdeklődés, ami bennünk feltámadt, a másikban is megteremtődött. Mindenképpen ingoványosabb terep, mint egy sima, hétköznapi randi utáni kapcsolatfelvétel, akkor különösképpen, ha nem merünk teljesen őszinték lenni.

Az biztos, hogy nem szabad belemenni olyan szituációba, amit nem akarunk, mindegy, melyik oldalon állunk. Ha folytatást már nemcsak a testi kapcsolatnak szentelnénk, hanem komolyabb ismerkedésre vágynánk, ne mondjunk igent, amennyiben jól érezhető, hogy a partner nem akar többet annál, mint ami az első alkalommal volt. Ne próbáljuk meg elhitetni magunkkal, hogy ennyivel is megelégszünk, mert így a vége biztos, hogy fájdalmas lesz. Legyünk őszinték magunkkal és a másikkal is.

A legjobb és legszerencsésebb helyzet, ha mindkét fél ugyanazt akarja. Ha olyan ellenállhatatlan vonzalom alakul ki a két ember között, hogy nincs kérdés a folytatásról, és annak minőségéről sem. De a mai világban viszonylag ritka az ilyen egyértelmű kapcsolódás, ám nem lehetetlen. Ilyenkor nincs min gondolkozni, nincs szükség taktikára, egyszerűen csak élvezni kell azt az örömöt, amire véletlenül sikerült rátalálnunk.

Nyitókép: Shutterstock

Szerinted lehet egyéjszakás kalandból kapcsolat?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.