Amikor a pasi férfiassága kevésbé férfias... Tanácstalan vagyok: hogy kell ezt jól kezelni? (18+)

szexualitás kibeszélő felnőtt férfiasság magazin kudarc
Pár éve történt velem, hogy azt hittem, megtaláltam az igazit. Minden jól alakult, bár az első együtt töltött éjszakát nem siettük el. Később arra is rájöttem, hogy miért nem: az álompasinak erős komplexusai voltak az ágyban és emiatt elég borzalmasra sikerült az első alkalom.

Később bevallotta, hogy nála ez a normális, időre van szüksége, amíg összeszokik valakivel. Nem nagyon volt előtte ilyen tapasztalatom, így fogalmam sem volt arról, hogyan kezeljem a helyzetet. Most azzal teszek jót, ha beszélünk róla vagy azzal, ha nem? A balul sikerült éjszaka után extrém kedves volt velem és hirtelen vadul elkezdett tervezgetni, miket csinálhatnánk együtt a közeljövőben. Mintha ezzel szeretett volna kompenzálni vagy biztosítani afelől, nem bennem volt a hiba. A kapcsolatunk közben is előfordult aztán párszor, hogy voltak merevedési problémái, de amikor rákérdeztem, mindig a fáradtságra vagy az alkoholra fogta. Sosem beszéltünk róla igazán őszintén. Talán nem okozok nagy meglepetést azzal, hogy hamar véget ért a kapcsolat, s bár ez sem lett kimondva, szerintem a balul sikerült szeretkezéseink közrejátszottak ebben.

Kapcsolódó cikk: A jó szexnek is alapja az őszinteség: ne tartsd magadban, hogy mire vágysz!

Volt egy másik rövidtávú kapcsolatom, ahol rendszeresen előfordult, hogy az exemnek nem állt fel. Bár vele se beszéltünk őszintén erről soha, azt gyanítottam, ott lelki problémák lehetettek a háttérben. Nem tudott feldolgozni egy régi szakítást és minden este lecsúszott 1-1 pohár bor vagy egy kis whisky. Bárhogy is igyekeztem bedobni magam, hatástalan volt. Legtöbbször hozzám se ért, én pedig majd megőrültem mellette az ágyban. Ha pedig épp kezdeményezett, annak is csak az lett a vége, hogy feküdtünk egymás mellett, átölelt és ilyenkor mindig azt hazudta, milyen fontos vagyok neki. A kapcsolatunk csúcspontja az volt, amikor bemutatott a szüleinek és a barátainak, majd másnap szakított velem, mondván, nem szerelmes. Nyilván ez is közrejátszott a mi kis kudarcainkban.

Forrás: Shutterstock

Empatikus és toleráns nőnek tartom magam, de bevallom, azt sosem tudtam jól kezelni, ha egy férfi csődöt mondott az ágyban. Ilyenkor rögtön mardostak a kétségek: én nem vagyok elég szexi, hogy ennyire nem kíván a másik? Általában persze ezek a kapcsolataim elején történtek, amikor az ember még nem ismeri a másikat eléggé ahhoz, hogy nyíltan beszéljen ilyen kényes témáról. Sokszor feltettem a kérdést magamnak, mégis hogyan kellene ezt kezelnem? Megkérdezzem tőle kedvesen, mi a baj? De hát ezzel azt sugallom, hogy ő vele van a baj. Vagy kérdezzem meg, hogy engem nem kíván eléggé? De ezzel meg azt mutatom, nekem nincs elég önbizalmam. Ez az a téma, amit nehéz jól kezelni: nem akarod a földbe döngölni a pasi önbizalmát, viszont baromi frusztráló, hogy nem tudod, mégis mi a fene van?

Amikor a fent említett álompasival egy katasztrófa volt az első együttlét, az egyik barátnőmnek öntöttem ki a szívemet, aki megnyugtatott: nem én vagyok az első nő, akivel ez előfordul. Sőt, az ő baráti körében pont azoknak a pároknak lett tartós a kapcsolata, ahol nem működött az elején a szex. A férfiak ugyanis annyira rágörcsöltek és szerettek volna jól teljesíteni, hogy a túlzott akarás lelohasztotta a lelkesedést és a férfiasságukat is. Ahogy egy párkapcsolatban, úgy az ágyban is szükség van arra, hogy időt adjunk az összecsiszolódásra. Jó szex nélkül ugyanis ideig-óráig el lehet lenni, de hosszútávon elengedhetetlen egy jó kapcsolathoz.

Nyitókép: Shutterstock

Te hogyan kezeled, ha a párodnak merevedési problémái vannak?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.