kávé függőség kibeszélő magazin blogbejegyzés koffein
A kávé minden túlzás nélkül Isten egyik legszebb ajándéka a halandó emberiség számára. Nélküle nem indulhat el a nap, és még egy főétkezés is csak úgy teljes, ha egy finom fekete teszi fel a végén az i-re a pontot. 

Ha Te is élsz-halsz a kávéért, ráadásul igazak rád a lenti állítások, akkor barátocskám, légy üdvözölve a kávéfüggők klubjában, és legyél rá nagyon büszke, hogy neked is ez az illatos, forró, fekete nedű az életed benzine.

1. Minden óvodás korban kezdődött

Tisztán emlékszem rá, hogy már kislány koromban is minden reggel együtt kávéztam anyukámmal, persze akkor még csak az örök klasszikus Maci kávé pörgött. Már akkor is biztos voltam benne, hogy egy nagy bögre meleg ital nélkül nem indulhat jól a nap. Másrészt, mint minden gyerek, én is az anyukámat utánoztam mindenben, ő pedig a világ egyik legnagyobb kávéimádója. (Érthető, hogy az alma nem esett messze a fájától.) Majd egy nagyszülőknél töltött délutánon mama is az ebéd utáni kávéhoz készülődött, de mivel nála nem volt macikávé, ezért kénytelen volt rögtönözni. Kockacukrot márthattam az ő igazi kávéjába. Ez volt az a kapudrog, ami mára odáig fajult, hogy ha lehetne, tényleg intravénásan is beadnám magamnak a koffeint.

2, Szó sem lehet koffeinmentesről

A kávé koffein nélkül olyan, mint a virág illlat nélkül, vagy a szex orgazmus nélkül. Van, de semmi értelme. Nálam mínuszból indul az a pasi, aki egy délutáni randin koffeinmentes kávét kér magának, és kiakad azon, hogy én még 15:00 után is képes vagyok koffeint fogyasztani. Na, ilyenkor már az első 5 perc után tudom, hogy úgy, ahogy egyértelműen nem ugyanazt akarjuk a kávétól, úgy magától az élettől sem.

Forrás: Shutterstock

3. Aki nem kávézik szóba sem jöhet

Még egy balul elsült koffeinmentes kávés első randinál is lehet rosszabb! Az, amikor egyszerűen csak annyit mond, hogy: „Köszi, de én nem kávézok." vagy hogy, „Nem bírom a szagát." és a legrosszabb „Én inkább energiaitalos vagyok." Ezek elkerülése végett szerintem teljesen jogosan tettem, hogy kiírtam a Tinder profilomra, hogy csak koffeint fogyasztókkal állok szóba.

4. Desszert helyett, és után is inkább egy csésze fekete

Egy baráti vacsi után, amikor a társaságban mindenki a palacsintákat és a tortaszeleteket rendeli, én csak egy cappuccinot kérek, amit nem kizárt, hogy egy bő óra múlva majd egy presszóval fogok kísérni akkor, amikor már a barátaim is a kávé körhöz értek.

5, Bögréből sosem elég

Őszintén szólva már egy kiskanál sem fér el a konyhámban a rengeteg szebbnél szebb bögrétől, de én mégis képes vagyok heti szinten hazacipelni néhányat, amik nélkül persze, hogy nem tudtam volna tovább élni. Hiszen egy tökéletes latte megérdemli, hogy a legszebb pohárban felszolgálva fogyasszam el.

Ha az 5 pont mindegyike közben arcodon széles mosollyal, a kezedben pedig a napod sokadik kávéját kavargatva bólogattál, akkor neked is jár a törzstagsági kártya a kávéfüggők klubjában.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.