Többé nem bánthatsz! Túléltem a láthatatlan párkapcsolati erőszakot

Szépen lassan aztán elkezdte mondogatni, hogy miben nem vagyok jó, de ő így is szeret, sőt, a hibáim tesznek különlegessé. A bókok mellett egyre gyakoribbak lettek a kritikák, amiket olyan szépen csomagolt be, hogy még meg is köszöntem az őszinteségét. Ha valami problémánk volt a kapcsolatunkban, végül mindig én lettem a hibás, amit még én is elhittem és bocsánatot kértem a viták végén.

5 év után aztán elkezdtem érezni valamiféle szorongást, feszültséget. Pattanásos lett a bőröm, hullani kezdett a hajam. Tudtam, hogy valami nem jól működik az életemben. A körülöttem lévő emberek persze nem értették, hiszen egy tökéletes kapcsolatban élek, egy férfi mellett, aki annyira szeret, hogy ők csak irigykedve néznek minket.  

A bókok mellett egyre gyakoribbak lettek a kritikák, amiket olyan szépen csomagolt be, hogy még meg is köszöntem az őszinteségét.Forrás: Shutterstock

Az utcán aztán összefutottam a régi barátnőmmel, akivel beültem meginni egy pohár bort. Közben úgy éreztem magam, mintha épp három férfihez mentem volna fel egy grupi bulira. Féltem, nehogy felhívjon, és megtudja. Tudtam, hogy van még legalább egy órám, míg rákérdezne, hogy merre járok, ezért próbáltam sürgetni a találkozót. A barátnőm azonban jól ismert, hiába nem találkoztunk már évek óta. Kiszedte belőlem, hogy milyen is a kapcsolatom, és rávilágított, hogy ez nem normális. Ádám nem szeret, hanem irányít, uralkodik rajtam. Elmondta, hogy csak a gyerekeket ellenőrizgetik, a fizetésemet jogom lenne magamnak beosztani, senki se mondhatja meg egy felnőtt embernek, hogy kivel találkozhat, és, hogy higgyem el, értékes vagyok, és Ádámon kívül más is tudna szeretni.

Ez a beszélgetés nagyon összezavart. Titokban elkezdtem pszichológushoz járni, amire barátnőm adott pénzt – mivel nem kérhettem hetente 9 ezerrel többet. Pár hónap után pedig rájöttem, hogy évek óta bántalmaz a „szerelmem", fokozatosan megváltoztatott, felvettem az ő értékrendjét, az ő világnézetét, vagyis inkább tudatalatt magamra erőltettem, hogy megfeleljek neki.

Végül titokban elköltöztem tőle, és egy kávézóba hívtam, hogy elmondjam neki, ennek a kapcsolatnak vége.

Azóta is járok pszichológushoz, mivel az önbizalmam, és a férfiakba vetett hitem a béka feneke alatt volt. Már jobb, de még van min dolgoznom. Azt javaslom, ha kicsit is azt érzed, gyerekként kezel a párod, akkor próbáld külső szemmel nézni a kapcsolatodat, és vedd észre, ha bántanak. Én többé nem fogom engedni, te se tedd!"

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Előző
  • 1
  • 2
Következő
    Ezek is érdekelhetnek