Az ásványok akkor is gyógyítják a lelkedet, ha nem hiszel bennük, eskü!

Egy ideje foglalkoztatnak a csakrák. Ezek a testünkben lévő energiarendszerek, melyek segítenek a testi, lelki és szellemi egyensúly megteremtésében. Ha még nem találkoztál a csakra fogalmával, vagy nem hiszel az ásványok erejében, kérlek, akkor is tarts velem. Az életedből csupán pár percet kérek, de komoly pozitív változásokat élhetsz meg, mivel az ásványok akkor is hatnak, ha nem hiszel bennük. Tapasztalatból beszélek.

Amikor elkészítettem a több ásványt és féldrágakövet rejtő csakra karkötőmet és felvettem, 2 órán keresztül émelyegtem, majd három napig folyamatosan hasgörcs és sűrű mosdóhasználat jellemzett. Tisztított. Persze most gondolhatod, hogy az agyam játszott velem. De!

Készítettem másnak is, aki nem értette ezt az egészet, csak viselte, mert tőlem kapta. Ő is hasonló élményekről számolt be, valamint arról, hogy több energiája lett, kevésbé fárad el estére. Nem mondtam el neki, csak később, hogy pont az ezeket erősítő kövekből készült a karkötője, mivel tudtam, hogy jelen helyzetben ezt kell erősítenie. 

Tudatosan használom az ásványokat, a gyerekeimnek is adtam már - a szeretet érzését közvetítő köveket -, és azóta kiegyensúlyozottabbak.  

A csakrákról dióhéjban ITT olvashatsz, most az ásványokat és azok hatásait fogom veled megismertetni. Tehát nem, nem kell hinned semmiben ahhoz, hogy hatással legyen rád egy-egy kő közelsége. Nem kell mindig magadnál hordanod – bár nyilván célszerű -, elég az is, ha abban a helyiségben vannak, ahol sokat tartózkodsz. 

Forrás: Shutterstock

Most a legfontosabb és leggyakoribb problémákra mutatom meg a gyógyító ásványokat.  

Biztonság (gyökércsakra)

Abban az esetben, ha bizonytalan vagy, nem jó a kapcsolatod a családoddal, egyedül érzed magad, magányosság gyötör, a biztonságérzeted kell növelned. Ezekre a piros és fekete színű kövek alkalmasak: achát, jáspis, vörös gránit, rubin, ónix, obszidián, lávakő.

Szexuális vágy és párkapcsolat (szakrális csakra)

A nőiességed vagy épp férfiasságod megerősítésében, a szexuális aktivitás, a szenvedély növelésében, a féltékenység leküzdésében, a párkapcsolati problémák kezelésében nyújt segítséget, de meddőség esetén is hasznos lehet, ha narancssárga kövekkel veszed körbe magad. Ez általában a karneol, a narancssárga kalcit, a topáz, a napkő.

Energia és életöröm (napfonat csakra)

Amennyiben úgy érzed, a testi és lelki energiaszinted lecsökkent, sok benned a harag, a negatív érzés, szeretnél felszabadultabb, vidámabb lenni, akkor a sárgás, barnás ásványok a megoldás. Ilyen a borostyánkő, a citrin, a sárga jáspis, a tigrisszem, és az ametrin.

Szeretet és kötődés (szívcsakra)

A szeretethiány, a szomorúság leküzdésével, a másik szeretetének elfogadásával való munka során tudnak segíteni a szívcsakra kövei. Ugyanakkor a zöld és rózsaszín ásványok elősegítik a kötődést és az önszeretetet is. Ezek az aventurin, a jáde, a rózsakvarc, a rubellit, a smaragd, a zöld fluorit.

A kommunkáció (torokcsakra)

Amikor nehezen megy a mások előtti beszéd, előadás, vagy épp képtelen vagy kimondani azt, ami emészt, akkor a torokcsakra köveivel segíthetsz abban, hogy könnyebben megnyílj és több önbizalmad legyen. Ebben az esetben a kék ásványokat keresd: az akvamarint, a kalcedont, a lapis lazulit, a türkizt vagy a tanzanitot.

Nem érdemes előre elkészített karkötőket, nyakláncokat venni, inkább azokra kell koncentrálni, amik jelenleg a legnagyobb segítséget tudják számodra adni. Rengeteg gyöngyös bolt és webshop van, apróbbakat már 50-200 forintért is vehetsz. A nagyobb kövek persze drágábbak, de nem kell feltétlenül féldrágakövekkel telepakolnod a lakásodat. Sőt, jön a karácsony, így akár ajándékba is kérhetsz a szeretteidtől.

 

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

 Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek