Valentin-nap kibeszélő hagyományok magazin
Szereted a Valentin-napot, de úgy érzed, hiányzik belőle valami, amitől igazán különleges lehetne? Most összegyűjtöttünk néhány kultúrát, ahol mások a szokások a szerelem napján, nézz körbe, hátha találsz olyat, amit idén te is megvalósítanál!

Japán

Japánban a nők teszik meg az első lépést a szerelem ünnepén. Népszerű ajándék a házi készítésű csoki, amit ők adnak a férfiaknak, nem pedig fordítva. A férfiak március 14-én következnek, a "fehér napon", amikor ők lepik meg a nőket fehér csokoládéval és más, fehér színű ajándékokkal.

Dél-Korea

Japánhoz hasonlóan Dél-Koreában is a nők adnak ajándékot a férfiaknak, és a férfiak adnak ajándékot a fehér napon. Emellett viszont van egy fekete nap is április 14-én, amikor az egyedülálló barátok gyűlnek össze, hogy fekete tésztát egyenek és megünnepeljék a szingli életet.

Szlovénia

Szlovéniában február 14-én a mezőgazdasági munka napja van, mivel Szent Valentin a tavasz védőszentje is. Majd március 12-én, Szent Gergely napján ünneplik a romantikát.

Finnország és Észtország

Finnországban és Észtországbban február 14-én ünneplik a barátok és a fontosabb személyek napját. Ilyenkor a legjobb barátoktól kezdve a szomszédig bárkinek lehet adni csokit és üdvözlőkártyát, emellett február 14-e igen népszerű nap az eljegyzésre.

Forrás: Shutterstock

Észtországban pedig van egy érdekes hagyomány az egyedülállók számára: felszállhatnak a Szerelem Buszra annak reményében, hogy találkoznak egy különleges személlyel.

Franciaország

A legendák szerint az első Valentin-napi üdvözlőlap Franciaországból származik, amikor Orléans hercege, Károly 1415-ben szerelmes leveleket küldött feleségének a börtönből. Emellett Franciaországban van egy St. Valentin nevű falu is, ami a szerelmesek paradicsomává válik február 12-e és 14-e között.

Bulgária

Bulgáriának is megvannak a maga hagyományai, ők például február 14-én a borászok napját ünneplik. Ilyenkor fiatal és idős párok is egy-egy pohár bor mellett ünneplik a szerelmüket.

Dánia

A Valentin-nap viszonylag új Dániában, és nem is korlátozódik csokira és rózsákra. A párok ilyenkor általában kézzel készített kártyákat adnak egymással, amelyekbe préselt hóvirágot tesznek.

Románia

Romániában február 24-én ünneplik a jegyben járó fiatal párokat, ez a nap a Valentin-nap és a tavasz ünneplésének a keveréke. A fiatalok ilyenkor az erdőbe járnak színes virágokat szedni, más párok pedig hóval mossák meg az arcukat a jó szerencse érdekében.

Csehország

A csehek május elsején ünneplik a szerelem napját. Ilyenkor a fiatal párok meglátogatják Karel Hynek Mácha, cseh költő szobrát, és a cseresznyefák alatt csókolóznak a jó szerencséért.

Olaszország

Az olaszok Valentin-nap helyett eredetileg a tavaszt ünnepelték ilyenkor. Egy másik hagyomány szerint a fiatal, nem házas párok felkeltek hajnal előtt, hogy meglessék leendő férjüket. Ma az olaszok, hozzánk hasonlóan ajándékokat adnak egymásnak és romantikus vacsorákat rendeznek.

Tartod a Valentin-napot?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.