Sisi nem vágyott testi szerelemre - szerzett a férjének egy szeretőt!

Bár a Sisi filmek egy romantikus lányregénybe illő szirupos történetet kreáltak Erzsébet és Ferenc József kapcsolatából, valójában korántsem volt ennyire mesébe illő - hiszen melyik feleség választ a saját férjének szeretőt?

Csakis az, aki irtózik a házastársi kötelezettségeitől. Márpedig Sisi egyik naplóbejegyzéséből kiderül: viszolygott attól, hogy a férjével intim kapcsolatba kerüljön. Ha igazak a híresztelések, miszerint nemi betegséget kapott a hites urától, akkor nem is csodálkozhatunk ezen. Gyermekük, a kis Zsófia halála után pedig végleg elhidegültek egymástól.

Állítólag a férje nem volt nagyétkű a nők terén, jobban izgatta a birodalom ügyeinek intézése - de azért mégis férfi volt, így nem várt ölbe tett kézzel arra, hogy Sisiben fellobbanjon a tűz. Ha nem is habzsolta a nőket, azért voltak szeretői. Schratt Katalin színésznővel folytatott viszonyát pedig maga Sisi is támogatta.  

Forrás: Wikipédia

Erzsébetnek egy hivatalos vacsora során feltűnt: férje haraggal fogadja, hogy az orosz követ kitüntetett figyelemmel viseltetik az éppen fellépő színésznő iránt. És mikor gurul be egy férfi, ha egy nőnek udvarolnak a jelenlétében? Bizony akkor, ha vetélytársat szimatol... Sisi - talán, hogy szabaduljon a hitvesi kötelezettségétől -, hallgatólagos beleegyezését adta a kezdődő románcra: az udvari festővel megfestette Katalin portréját, és a férjének ajándékozta.

Mivel Sisi szinte mindig távol volt, a császár élvezte a színésznő állandó jelenlétét, gyengédségét és diszkrécióját pedig különösen értékelte. Még maga Erzsébet is kisebb ajándékokat küldött a nőnek. Igaz, a kisördög azért ott bujkált benne, hiszen bökverseket írt róla, és "kövér Katalinnak" csúfolta.

Mások azonban több okból sem nézték jó szemmel a dolgot. Egyrészt, mert Katalin férjes asszony volt, bár külön élt külföldön tartózkodó férjétől. Másrészt, mert rangon alulinak tartották a császár viszonyát. A pletykálkodókat azonban elbizonytalanította, hogy többször is hármasban látták a császárt a felséges asszonnyal és a színésznővel...

Forrás: Foto2

Katalin pedig nem törődött velük: a villájában minden reggel tejeskávéval, mazsolás kuglóffal és Virginiával várta a császárt. Mivel magasrangú szeretője volt, kicsit el is engedte magát, már ami a pénzköltést illeti. Gyakran tért haza úgy Monte Carlóból, hogy az összes pénzét elverte - emellett a ruhatára is szépen megsokszorozódott.

Úgy tűnt, minden jól megy, ekkor azonban meghalt Erzsébet. Katalin azt hitte, a császárral való kapcsolata ezután még jobban elmélyül, csakhogy nem ez történt. Bár senki sem tudott olyan befolyást gyakorolni a férfira, hogy megszakítsa kettejük viszonyát, a királynéi védőháló megszűnt.

Végül aztán a család elfogadta kettejük kapcsolatát: 1916-ban az asszonyt is elhívták a császár ravatalához, aki fehér rózsacsokrot helyezett szeretője összekulcsolt kezeibe. Őfelsége pedig halála után sem hagyta apanázs nélkül kedvesét: Katalin várszínházbeli éves fizetésének a hatvanszorosát, azaz félmillió koronát hagyott a színésznőre...

A nő nem mutatkozott hálátlannak. A külföldi lapok dollármilliókat fizettek volna az emlékirataiért, ő azonban még akkor is megőrizte a diszkrécióját, amikor nehéz anyagi helyzetbe került. Inkább elárvereztette Bad Ischl-i villáját, a császárral folytatott több évtizedig tartó meghitt viszonyának részleteit pedig - 1940-es halálakor - magával vitte a sírba...

Nyitókép: Wikipedia