zene muzsika filmzene ajánló legjobb filmek film dalok kedvcsináló
Egy filmhez nagyon sok pluszt hozzá tud tenni, ha jó a zenéje. Én különösen szeretem a filmzenéket, egy rakás ilyen CD található a polcomon - jól mutatják az eléggé eklektikus ízlésemet. Számomra elég, ha meghallom az egyik dalt, és azonnal megjelennek előttem a film jelenetei.

Íme, egy kis válogatás az én kedvenc dalaimból. Figyelem, a lista teljes mértékben szubjektív, és az én meglévő - vagy nem lévő - zenei ízlésemen alapul!

1. Celine Dion: Because You Loved Me - A hírek szerelmesei

Nagy kedvencem ez a dal, milliószor hallottam. Michelle Pfeiffer románca Robert Redforddal számomra megunhatatlan, nem véletlenül akartam kamaszkoromban híradós lenni.

2. Underworld: Born Slippy - Trainspotting

Miután megnéztem ezt a klasszikust a 2000-es évek elején, engem azonnal magával ragadott a zenéje! Egész nyáron ezt hallgattuk, megszakítás nélkül. Nehéz volt egy számot kiemelni a listáról, ám végül fájó szívvel, de a Born Slippy nyert a Perfect Day-jel szemben.

3. Placebo: Every You Every Me - Kegyetlen játékok

A film legelején hangzik el a szám, ami nagyon jó alaphangulatot kölcsönöz a mozinak. A fiatal Reese Witherspoon pedig nagyon jól adja az ártatlan gimnazista lányt ebben a modernkori Veszedelmes viszonyokban.

4. Adele: Skyfall - Skyfall

Mindig is világsztárok versenyeztek, hogy ki énekelje az aktuális Bond film betétdalát. Az én kedvencem a nem is olyan régi Adele dal, ami kellően sötét és sejtelmes, egy igazi James Bondhoz illő szám. Meg is kapta érte az első Oscar-díjat.

5. Bryan Adams, Rod Stewart, Sting: All for Love - A három testőr

A Disney biztosra ment, és három nagyágyút kért fel A három testőr családbarát verziójának dalához. Habár a film nem aratott akkora nagy sikert, a szám kétség kívül nagyon jól sikerült.

6. Bruce Springsteen: Streets of Philadelphia - Philadelphia

A film, ami végleg világsztárra tette Tom Hanks-t. Fantasztikus dal egy zseniális filmhez. Nem is kell több.

7. Hans Zimmer & Lisa Gerrard: Now We Are Free - Gladiátor

Hans Zimmer, a műfaj nagy öregje nem tud hibázni. A dal egyszerűen gyönyörű, és jó kontrasztot állít fel a filmmel. Állítólag jön a második rész, remélhetőleg hasonlóan szép zenével.

8. Bryan Adams: (Everything I Do) I Do It for You - Robin Hood, a tolvajok fejedelme

Kevin Costner Hollywood ügyeletes szépfiújaként játszotta el a sherwoodi hőst. De bevallom: nekem mindig is a főgonosz, Notthingham bírája, Alan Rickman volt a kedvencem a filmben. A dal pedig személyes favorit.

9. AC/DC: Shoot to Thrill - Iron Man 2

A film készítői elég biztosra mentek ebben az esetben. Fogtak egy jó negyven éve sikeres rock bandát, kiválogatták a 15 legjobb számukat, és már kész is a filmzene! Elfogult vagyok, mert nagyon szeretem az AC/DC-t, volt szerencsém élőben meghallgatni a dalt a 2009-es budapesti koncerten. Szerintem ez a zene nagyon jól passzol Tony Stark karakteréhez.

+1 Whitney Houston: Run to You - Több mint testőr

És itt a meglepetés a listán. Tudom, hogy ide más dalt várna az ember, de az én kedvencem, mindig is a Run to You volt a filmben. Az I Will Always Love You-ról pedig amúgy is írtunk már bővebben.

11 csodálatos film a szeretetrőlhttp://www.she.hu/kultur-mi/20161118-filmek-szeretet-lista-elet-emberseg-lelek.htmlAz 5 legszebb szerelmes filmhttp://www.she.hu/kultur-mi/20170223-szerelem-kapcsolat-romantika-film-ajanlo-drama-szenvedely.html

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.