szakítás után önutálat párkapcsolati problémák párkapcsolati együttélés szabályai önsanyargatás
A sok-sok görcsös akarás és a kényszeres féltékenység elől mindenki menekülni akar. Az exem is így tett, amikor egy senkinek éreztem magam mellette. A szakításunkat követően azonban észrevettem, hogy amint elkezdeném végre elengedni őt, persze minduntalan próbál közeledni felém. Vajon miért?

 Biztos vagyok abban, hogy a nők nagy része élete során legalább egyszer él együtt olyan férfival, aki mellett kevésnek érzi magát. Olykor szinte már pánikba esünk, nehogy más karjaiban kössön ki szerelmünk. Az exem tőlem is eltávolodott, amint elkezdtem utálni magam mellette. Azonban később, amikor már úgy éreztem, kezdek kilábalni a párnába sírós estékből, akkor megjelent. Mégis hogyan jutott ő el gondolatban a szakítástól az újrakezdésig? 

A sok-sok görcsös akarás és a kényszeres féltékenység elől mindenki menekülni akar. 

 A volt párom sem volt kivétel.  A szakításunk után érdekes volt belegondolni abba, hogy saját magam utálata, az örökös féltékenykedés és a birtoklás vágya tette teljesen tönkre mindazt, amit felépítettünk. Persze erre nem figyeltem fel, amikor még javában a ragaszkodós, szerelmes időszakomat éltem. Csak az lebegett a szemem előtt, hogy minden egyes nap úgy öltözzek és sminkeljek, ahogyan azt ő elvárja. Olykor a szexi fehérneművásárlást is bevetettem, mindezt félelemből. Annyira helyes volt, és olyan személyiséggel rendelkezett, amely tulajdonságokkal bárkit megkaphatott volna. Ő persze ezt nem tette meg, de én mindent bemeséltem magamnak. Az idegen nőkkel való beszélgetéstől egészen a megcsalásig ment a hallucinációm.

párkapcsolat, szerelmesek, férfi, nő
Amikor én végre elengednélek, te akkor közeledsz felém, miért?!  Forrás: Shutterstock

Az  elválásunk persze miattam történt. A rengeteg lelki önbántalmazás kihatott a kapcsolatunkra, ő is azt érezte egy idő után, hogy én tényleg kevés vagyok. Azóta persze sokat tanultam az esetből, főleg azért is, mert amikor már kezdtem élvezni a szingli létet, akkor valami átkattant Dávid gondolatmenetében, s megkeresett. Ő ismét meg akart szerezni, szinte tíz körömmel ragaszkodott hozzám és a már akkor nem létező kapcsolatunkhoz. Én pedig ott álltam és kérdéseket tettem fel az életnek, vajon miért közeledik felém, amikor én már elengedtem? 

A szingliség sok mindenre megtanít. Elkezded egyre jobban megismerni önmagad, és csak azzal törődsz, hogy neked jó legyen. Eltereled a figyelmed a lelki sérelmekről, az exekről, elkezdesz kimászni a gödörből. Ilyenkor persze beindul a kíváncsiság a másik fél részéről - vajon mi történhetett vele, amiért ennyire jól érzi magát?! - Lát rólad 1-2 szuperszexi fotót az interneten, amiről az önbizalom és a határozott nő energiája sugárzik. Kinek ne akadna meg a szeme ezeken a fotókon? 

Nyitókép: Shutterstock

Ahol a figyelmed, ott az energiád.

Miután elolvastam az üzenetét - miszerint hiányzom neki és látni akar-, egyértelművé vált számomra, hogy soha többé nem követhetem el azt a hibát, hogy magamat okolom és hibáztatom mindenért. Minél jobban ragaszkodunk valakihez, ő annál jobban menni akar majd, és minél kevésbé ülünk rá a párunk életére, annál könnyebben szárnyalhatunk egymás mellett és együtt is. A találkát persze visszautasítottam, mert tudtam, hogy nem én érdeklem, csak az egoja játszik a férfiasságával, amit meg akart nekem mutatni. Függetlenül attól, hogy tudom, nagyrészt én rontottam el, jóleső érzés volt olvasni a sorait. De sajnos tudtam, hogy az érdeklődése már szimplán csak a felszínt súrolta.

Ha lehet neked egy tanácsom, én azt mondanám, mielőtt párkapcsolatot létesítenél valakivel, feltétlenül próbáld meg megismerni önmagad. A pozitív, negatív tulajdonságaidat, a hobbijaidat, de legfőképpen váljon egyértelművé számodra, hogy szerethető vagy. Mert az vagy pontosan úgy, ahogy mindenki más. S habár kiderült számomra is, hogy érdekes lettem az exem számára utólag, csupán egy visszajelzésként tekintettem az üzenetre, hogy a világ bizony így működik. 

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.