2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
szerelem kibeszélő magazin szerető
Éjszaka van. Nem tudsz aludni. Az ablakhoz lépsz, nézed a Holdat, és közben vágyódsz. Valaki vagy valami után. Nem vagy tizenéves - két, vagy akár három évtized is elszaladt feletted, részvét nélkül, gúnyos kacajjal. Az álmok pedig, amiket olyan régóta dédelgetsz, váratnak magukra. Megvalósulnak egyáltalán?

Miért vagy itt? Ki vagy te? - gyötrődsz csendben. Mi a dolgod? Hogyan tovább? Érdemes még küzdeni, vagy ölts egy sérthetetlennek tűnő páncélt, amin az érzelmek sem hatolnak át, és adj fel minden reményt?

Ennél te sokkal több vagy

Bárhol is tartasz az életben, bármilyen nehéz is, ennél te sokkal több vagy. Több annál, amit most gondolsz magadról - és többet érdemelsz a fájó játszmáknál, amikbe belemész. Jobbat érdemelsz a pótcselekvéseknél, a szerelemnek hazudott kínlódásoknál, a másoknak tálalt hamis boldogságnál. Több vagy az áldozatnál, és több az elkövetőnél. De vigyázz, mert ha másnak címkézed magad, az emberek elhiszik... Ezt nem akarhatod. Miért akarsz kevesebb lenni? Miért engednél a méltóságodból, a büszkeségedből?

Több vagy annál, hogy bárki életében második legyél. Ne akarj mocskos titok lenni! Ne akarj szerepelni egy olyan játékban, amit nem vállal fel nyíltan a másik! Amiben lopott a csók, és szégyellni való az érintés. Aki igazán szeret, az a hegyeket is megmozgatja, hogy világgá kiálthassa szerelmét.

Több vagy annál, hogy hitegetni hagyd magad. Hogy újabb és újabb kifogások előtt hajolj meg, és azt hazudd, hogy elhiszed a másik hazugságait. Félsz kimondani, mire vágysz igazán? Félsz elvárásokat támasztani, vitatkozni, kiállni, harcolni az igazadért? Ennél te sokkal többet érsz.

Több vagy annál, hogy pazarold az időd és éveket szánj méltatlan helyzetekre, emberekre, munkára, kapcsolatokra Forrás: Shutterstock

Több vagy annál, hogy feladd és bezárkózz egy szobába

Vagy acsarogva fújj, mint a kóbor macska, akit már annyit bántottak, hogy egy simogatásra is kiereszti a karmait. Több vagy annál, hogy védekezésből támadj, félelmedben megalázz másokat és mocskolódj - hogy gyengeségből kiabálj. Az erő ott lüktet benned, akár az emberséged és a méltóságod. Ne engedj belőlük egy jottányit sem, még rémületedben se alacsonyodj le egy szint alá! Már megtetted? Fátylat rá! Mostantól folytasd másként! Még válthatsz. Keresd meg a nemesebb éned, és küzdj érte, mert ez nem te vagy!

Több vagy annál, hogy pazarold az időd és éveket szánj méltatlan helyzetekre, emberekre, munkára, kapcsolatokra. Többet érsz annál, hogy csak ülj és rágd magad. Hogy a könnyeid törölgesd cselekvés helyett, és fájó monológokba rejtsd az igazságot, ahelyett, hogy az érintettek szemébe vágnád.

Több vagy annál, hogy rettegj. Tudom, az élet ijesztő, és a tudat, hogy bármelyik pillanatban bármi megszűnhet, elmúlhat, elromolhat, végigkísér minket. Árnyékként követ - akár a remény... Több vagy annál, hogy a kudarcok, fájó élmények, tragédiák után ne tudj felállni. Harcos vagy. Nemes és erős, aki ha megélte a gyászidőt, a balsors szemébe nevet és küzd tovább. Több vagy annál, amit valaha is hittél és valaha is álmodtál. Ugye, tudod magadról?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.