magazin kibeszélő önbecsülés tanítómester fájdalom
Ha még mindig a miértekre keresed a választ, az azt jelenti: nem tanultad meg a leckét. Nem szenvedtél eleget, nem fájt eléggé a lelked vagy a tested. Mert a fájdalom tanít, és ezt a tanítást komolyan kell venni.

Tanít arra, hogy becsüld meg a pillanatot és a lehetőségeidet. Figyelmeztet, hogy ne tegyél fel megválaszolhatatlan kérdéseket, és ne éld kétségek között az életedet. Azt üzeni, hogy bármikor fordulhat a kocka - jó és rossz irányba egyaránt. A kocka pedig a te kezedben van: te határozod meg, mikor dobod el és mit kívánsz közben.

Irányíthatsz, nem kell áldozatnak lenned

Ha erre még nem jöttél rá, akkor majd egy hatalmas fájdalom emlékeztetni fog. Mert előbb-utóbb érezni fogod. Talán mert valamit elhanyagoltál - a testedet, vagy a lelkedet. Mert nem volt kedved az évszaknak megfelelően felöltözni: hiszen azt gondolod, úgyis tök mindegy, úgysem ma találkozol álmaid pasijával.

A kollégáknak meg mindegy, miben látnak. Igénytelen lettél magaddal szemben, hiszen a világ és a benne élők csak kísérői életednek - sem a véleményük, sem a hangulatuk nem befolyásolhatja a tiédet. Megfáztál, mert hagytad magad, mert bünteted magad, amiért képtelen vagy azt az életet megvalósítani, amit szeretnél.

Folyton csak megalkuszol, ahelyett, hogy szárnyalnál. Nem vágyakozol, inkább csak rettegsz. Lehet ezt a játékot játszani - próbálhatsz omladozó hegyoldalra felmászni, de nem fog sikerülni. Ellenben egyre több törmeléket kapsz majd az arcodba. Egyre fájóbb pontokat érintve, és egyre nagyobb sebeket szerezve.

A kocka pedig a te kezedben van: te határozod meg, mikor dobod el és mit kívánsz közben Forrás: Shutterstock

Valami előbb-utóbb fájni fog, vagy a tested, vagy a lelked, vagy mindkettő. Magunkat bántjuk ezekkel, hiszen nem akarunk a megszokottból kitörni - mert elhisszük: az élet folyton büntet minket. Pedig a fájdalom a legjobbat akarja neked, figyelmeztet, még mielőtt elveszítenél valami fontosat: az önbecsülésedet, egy szerettedet vagy saját magadat. Azt a kedves, szenvedélyes, szórakoztató, fantasztikus személyt, aki te vagy. Aki egy gyenge pillanatában idegeneknek vagy rosszindulatú ismerősöknek elhitte, hogy valamit nem érdemel meg. De ez hülyeség!

A boldogság nem készletben mérhető

Ezért nem igaz, hogy csak meghatározott számú ember érheti el. Ahogy az sem, hogy pont neked kell az ő boldogságukért feláldoznod magad. Hidd el, mindent megérdemelsz, amire csak vágysz! De ha folyton hátrasorolod magad, ha olyanoknak hiszel, akik nem ismernek, ha hagyod magad megtörni, akkor szenvedni fogsz. Hogy mennyire és milyen sokáig, az csak rajtad áll.

Fájni fog nem egyszer és nem kétszer, de ha nem akarsz összetört lélekkel és meggyengült testtel élni, akkor tenned és lépned kell! A törlés és blokkolás "gombot" arra használd, amire való: tartsd távol magad azoktól, akik érdemtelenek a társaságodra! Ne keresd a miérteket, azzal csak az időd vesztegeted. A fájdalmadra viszont figyelned kell, és ne gonoszként tekints rá, hanem megmentődként! Neked mi fájt utoljára? Ugye, hogy nem akarod újra érezni? Akkor tudod, mi a dolgod.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.